Main Content

Opustí znovuzrodený Tomáš Tatar New Jersey Devils?

streda, 30. november 2022 11:08 | Autor: Róbert Kalnický

Slafkovský x Tatar
Slafkovský x Tatar | zdroj: Twitter

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar zažíva vydarený ročník. V drese New Jersey Devils sa po zranení Ondřeja Paláta dostal do elitnej formácie a pravidelne ťahá Diablov k víťazstvám.

Skúsený slovenský forward sa však po sezóne stane voľným hráčom a vedenie Devils sa bude musieť rozhodnúť, čo s ním urobí. Tatar totiž nepatrí k hokejistom, ktorí dokážu udržať konzistentné výkony. Dôkazom je fakt, že uplynulý rok mu v organizácii Diablov nevyšiel, ale teraz žiari. Podobné obdobia však striedal aj v minulosti.

To je dôvod, prečo mu vedenie Diablov nebude chcieť s najväčšou pravdepodobnosťou ponúknuť dlhší kontrakt. Na portáli puckandpitchforks.com o tom píše Nick Villano: „Tatar vstúpil do tohto ročníka s tým, že hrá o novú zmluvu. Má 31 rokov, takže myšlienka, že by mohol zarobiť ešte raz, ho poháňa vpred. Nezíska monštruóznu zmluvu. Nemá dostatočne konzistentné čísla, aby mu to zaručovali. Niečo si však zarobí."

Podľa Villana sa budú zástupcovia Devils pokúšať ponúknuť Tatarovi dvojročný kontrakt. Pokiaľ si však udrží skvelú fazónu, v akej sa nachádza, tak o neho bude záujem aj medzi ostatnými tímami v lige. Kľudne sa môže stať, že mu niektorý z tímov s dostatkom priestoru pod platovým stropom ponúkne aj štvorročnú zmluvu. 

„Nemyslím si, že by ostal, keby mu Devils ponúkli dvojročnú zmluvu. To však zodpovedá časovej osi, počas ktorej chcú Diabli spolupracovať veteránmi. Problém je v tom, že Tatar má pravdepodobne inú predstavu. Ak si dokáže zabezpečiť štvorročný alebo dokonca šesťročný kontrakt inde, potom ho Diabli v tíme už neudržia," dodal Villano.