Main Content

Slovenský reprezentant končí v Česku. Vráti sa opäť na Slovensko?

streda, 30. november 2022 10:54 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Vitaloš
Martin Vitaloš | zdroj: TASR

Slovenský hokejový obranca Martin Vitaloš nebude ďalej pokračovať v českom tíme HC Škoda Plzeň. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

22-ročný zadák odohral v českej najvyššej súťaži celkovo 13 stretnutí, v ktorých si pripísal 2 asistencie. V tíme extraligistu sa mu však nedarilo presadiť a tak hrával druhú ligu za Klatovy. K jeho odchodu sa vyjadril aj športový manažér Plzne Tomáš Vlasák: „Martin je mladý obranca, ktorý potrebuje hrať, aby se hráčsky aj naďalej rozvíjal. Potrebný priestor v našom tíme nemal. Po ťažkom začiatku sezóny, ktorý sme prežili, sa zostava ustálila a Martin by u nás nemal také vyťaženie. Prajeme mu do budúcej kariéry len to dobré!“ 

Vitaloš pred svojim odchodom do Čiech pôsobil v slovenskej najvyššej súťaži. Do Plzne sa presunul z Nitry, v drese ktorej vlani odohral 45 zápasov v základnej časti, ku ktorým pridal 19 štartov v play-off. Odchovanec Ružinova bol aj kapitánom juniorskej reprezentácie na MSJ v Třinci, debutoval už aj v reprezentačnom áčku.