Main Content

Ako by mohla vyzerať zostava na decembrových MSJ?

pondelok, 28. november 2022 11:34 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov
Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov | zdroj: TASR

Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov čaká už o necelý mesiac ďalší svetový šampionát. Zverencov Ivana Feneša v kanadskom Avenir Centre čakajú zápasy s Fínskom, USA, Lotyšskom a Švajčiarskom. Pripravili sme si pre Vás možnú podobu zloženia národného tímu.

Brána:

Rastislav Eliáš - Matej Marinov - Patrik Andrisík

Práve brankársky post sa javí ako najväčší otáznik v našom výbere. V našom výbere figuruje trio Eliáš, Marinov a Andrisík. Prví dvaja menovaní pôsobia v USHL. Eliáš je brankárom Madisonu Capitols, Marinov pôsobí v celku Fargo Force. Dovolíme si tvrdiť, že práve z tohto tandemu vzíde jednotka pre turnaj v Kanade. Tretím do partie by mohol byť Patrik Andrisík, okrem neho však o svoju šancu zabojuje aj Patrik Jurčák.

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Obrana:

Šimon Nemec - Šimon Groch

Maxim Štrbák - Dávid Nátny

Jozef Viliam Kmec - Šimon Bečár

Marián Moško

V obrane figuruje sedem mien, ktoré vedie jednoznačne Šimon Nemec. Draftová dvojka by na turnaji nemala podľa zdrojov zo zámoria chýbať. Elitný obranný pár vytvorí so Šimonom Grochom, ktorý je aktuálne hráčom Spišskej Novej Vsi. V druhej obrannej formácii sme vsadili na tandem Štrbák - Nátny, ktorý spolu nastupoval aj na nevydarenom podujatí v lete. Tam však práve títo dvaja zadáci patrili k najlepším. V treťom defenzívnom páre je Jozef Viliam Kmec so Šimonom Bečárom a ako obranca číslo sedem by do Kanady v našom výbere cestoval Marián Moško. V hre je aj šanca pre kapitána osemnástky Jakuba Chromiaka.

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: Twitter

Útok:

Juraj Slafkovský - Dalibor Dvorský - Filip Mešár

Adam Sýkora - Servác Petrovský - Samuel Honzek

Adam Žlnka - Peter Repčík - Jakub Demek

Martin Mišiak - Oliver Stümpel - Alex Čiernik

Ondrej Molnár - Libor Nemec - Ľubomír Kupčo

Budeme rátať s najlepším možným scenárom. V našom výbere preto figuruje aj Juraj Slafkovský, ktorý aktuálne pravidelne nastupuje v NHL. Práve draftová jednotka vytvorí elitnú formáciu s Daliborom Dvorským a Filipom Mešárom. V druhej formácii nájdeme ďalší tandem draftovaných hráčov. V strede útoku sa nachádza Servác Petrovský (Minnesota Wild), na krídlach sú umiestnení Adam Sýkora (New York Rangers) a Samuel Honzek, ktorý žiari v juniorskej WHL. Aj tretia formácia má obrovskú silu. Otázny je Jakub Demek (Vegas Golden Knights, ktorý v aktuálnom ročníku ešte neodohral ani jedno stretnutie kvôli zraneniu, ale do MSJ by mohol byť fit. Ako center sa do tejto formácie dostal Peter Repčík, na druhom krídle je Adam Žlnka, ktorého v lete draftovala Arizona Coyotes. V štvrtej formácii sú mladíci Alex Čiernik a Martin Mišiak, ako center Oliver Stümpel. O svoju príležitosť budú čakať Ondrej Molnár, Ľubomír Kupčo a Libor Nemec.