Main Content

Portugalsko nemá v kabíne napätie: Atmosféra je pohodová, Ronaldo bude vynikať

nedeľa, 20. november 2022 13:21 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Portugalský futbalový stredopoliar Ruben Neves verí, že jeho hviezdny reprezentačný spoluhráč Cristiano Ronaldo bude podávať na MS v Katare obdivuhodné výkony. Pre Portugalsko svetový šampionát odštartuje 24. novembra zápasom proti Ghane.

Tridsaťsedemročný kanonier Manchestru United bude v Katare už na piatom svetovom šampionáte. Počas jeho reprezentačnej kariéry dokázal streliť 117 gólov, čo je z Portugalcov historicky najviac. Ronaldo však v Manchestri aktuálne nezažíva najlepšie obdobie. V novej sezóne sa mu nedarí za "červených diablov" skórovať a nedostáva od trénera Erika ten Haga požadovaný počet hracích minút. Po zverejnení kontroverzného rozhovoru s Piersom Morganom je navyše jeho situácia v anglickom klube komplikovaná.

Podľa slov Nevesa je však Portugalčan vo skvelej forme. "Z toho, čo som videl na tréningu, je vo skvelej forme. Nemám žiadne obavy. Dokážeme pracovať tak, aby vynikli jednotlivci. Ak budeme podávať kvalitné tímové výkony, určite zažiari," citovala Nevesa agentúra AFP.

Neves ďalej reagoval na kontroverzné video zo šatne portugalského mužstva, ktoré sa objavilo na internete počas minulého týždňa, kde je vidno určité napätie medzi Ronaldom a jeho spoluhráčom z United Brunom Fernandesom. "Nemyslím si, že je u nás v kabíne nejaké napätie, či kontroverzia. Médiá a ľudia vonku toho povedia viac, ako sa v šatni naozaj stane. V skutočnosti máme v tíme skvelú atmosféru," dodal Portugalčan.