Main Content

Adrien Rabiot je optimista: Prinesú mu výkony na MS prestup?

sobota, 19. november 2022 07:49 | Autor: TASR

Adrien Rabiot
Adrien Rabiot | zdroj: TASR

Francúzsky futbalový stredopoliar Adrien Rabiot verí, že úspešné pôsobenie na blížiacich sa MS v Katare môže pomôcť do budúcna jeho kariére. Francúzov kontrakt v talianskom Juventuse vyprší už budúci rok.

Pre 27-ročného futbalistu budú MS v Katare prvým svetovým šampionátom v jeho kariére. Na šampionáte v roku 2018, kde francúzsky tím dokázal získať titul majstra sveta, ho tréner Didier Deschamps nominoval iba medzi náhradníkov, čo hráč kontroverzne odmietol. Rabiot môže na svetovom šampionáte debutovať už v utorok, keď sa v D-skupine Francúzsko stretne s Austráliou.

Pri absencii zraneného Paula Pogbu i N'Gola Kanteho by mal dostať v strede poľa viac príležitostí a pomôcť "les bleus" v obhajobe titulu. Francúzsky stredopoliar verí, že dobré výkony na MS môžu zaistiť predĺženie zmluvy s jeho aktuálnym zamestnávateľom Juventusom, prípadne vyvolať záujem zo strany ďalších klubov. "Som nadšený, že môžem hrať na MS. Veľmi ma teší, že mi dal tréner takúto príležitosť. Debut na svetovom šampionáte môže mojej kariére veľmi pomôcť. Predovšetkým, ak môj kontrakt v Juventuse vyprší už budúci rok," citovala Rabiota agentúra DPA.