Main Content

73% hráčov na MS bude z európskych líg: Najviac futbalistov v Katare má Bayern Mníchov

streda, 16. november 2022 09:03 | Autor: TASR

Thomas Muller
Thomas Muller | zdroj: TASR

Sedemnásť futbalistov z nemeckého klubu Bayernu Mníchov sa predstaví na MS v Katare, čo je najviac spomedzi všetkých tímov. Hneď za ním nasledujú anglický Manchester City a FC Barcelona so 16 hráčmi. Informovala o tom Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) po uzávierke zostáv všetkých účastníkov.

Šampionát sa začne v nedeľu 20. novembra o 17.00 SEČ v meste Al Khor duelom medzi domácim Katarom a Ekvádorom. Tréneri mohli na základe toho, že sa MS hrajú v novembri a decembri a po dôsledkoch pandémie koronavírusu nominovať až 26 namiesto 23 hráčov. Z jednotlivých súťaží má najväčšie zastúpenie anglická Premier League so 156 futbalistami pred Španielskom (86), Nemeckom a Talianskom (70). "Azzurri" sa pritom na šampionát neprebojovali. Z druhej anglickej ligy Championship sa v Katare predstaví 29 hráčov, no ani jeden v drese "Albionu".

Na šampionáte sa predstaví až 73% hráčov z európskych klubových súťaží, i keď zo "starého kontinentu" išlo do Kataru len 40% z krajín (13 z 32). Argentína má v kádri až 23 hráčov z piatich najsilnejších európskych líg vrátane Lionela Messiho z Paríža Saint-Germain. Informovali agentúry dpa a AP.