Main Content

Toto je plán Senegalu so Sadiom Maném: Vyjde tento krok šampiónom Afriky?

streda, 16. november 2022 09:02 | Autor: TASR

Sadio Mané
Sadio Mané | zdroj: TASR

Senegalský reprezentant Sadio Mane definitívne vynechá úvod MS v Katare. Tridsaťročný útočník Bayernu Mníchov si v bundesligovom zápase proti Werderu Brémy, v ktorom Bavori zvíťazili vysoko 6:1, poranil lýtkovú kosť a v 20. minúte odkrýval z ihriska.

"Budeme sa musieť spoľahnúť na to, že prvé stretnutia odohráme bez Sadia a dokážem vyhrať aj bez neho, pretože máme v mužstve ďalších 25 hráčov," povedal podľa agentúry AP člen predstavenstva Senegalskej futbalovej federácie Abdoulaye Sow, no nešpecifikoval koľko duelov Mane vynechá.

Väčšina senegalského kádra pricestovala v nedeľu do dejiska šampionátu, hviezdny útočník však chýbal. Tréner Julian Nagelsmann z Bayernu ešte v piatok spochybnil jeho účasť na MS, keď povedal, že bude mimo hry najmenej ďalších 10 dní, a to ešte pred testami, ktoré majú určiť presný rozsah zranenia. "Nemôže hrať, keď má bolesti. Zdravie je najdôležitejšie," povedal Nagelsmann.

Senegal odohrá svoj prvý zápas na MS proti Holandsku 21. novembra. V A-skupine o štyri dni neskôr narazí na domáci Katar a 29. novembra sa stretne s Ekvádorom.