Main Content

Ovplyvní interview Cristiana Ronalda výkony Portugalska na MS 2022 v Katare?

streda, 16. november 2022 09:02 | Autor: TASR

Futbalisti Portugalsko
Futbalisti Portugalsko | zdroj: TASR

Podľa portugalského futbalistu Joaa Maria nebude mať kritika Cristiana Ronalda na adresu vedenia a trénera Manchestru United vplyv na jeho výkony na MS v Katare. Tridsaťsedemročný útočník absolvuje už piaty svetový šampionát.

"Nemyslím si, že to vytvára ďalší tlak na neho alebo na nás. Sme na to zvyknutí a nie je to prvýkrát, čo prišiel do reprezentácie po problémoch v klube. Výhodou je, že keď hráme za Portugalsko, neriešime nič iné a všetko ide bokom. Myslím si, že bude pre nás veľmi dôležitý počas zápasov na MS," uviedol Mario podľa agentúry DPA.

Ronaldo chcel počas leta odísť z klubu a dožadoval sa prestupu, aby mohol hrať v Lige majstrov. Portugalčan dával nespokojnosť najavo aj počas sezóny. Naposledy, keď odmietol nastúpiť v závere zápasu s Tottenhamom a namiesto toho odišiel do šatne. Tréner Erik ten Hag ho preto dočasne vylúčil z aktivít v A-tíme. Päťnásobný víťaz Zlatej lopty v najnovšom rozhovore tvrdí, že ho United "zradili" a povedal, že si neváži holandského kouča.

Portugalsko odštartuje svoje účinkovanie v H-skupine 24. novembra duelom proti Ghane, jej ďalšími súpermi budú Uruguaj a Kórejská republika. Ronaldo sa na šampionáte môže stať prvým hráčom, ktorý skóruje na piatich rôznych turnajoch.