Main Content

Vedenie United Ronaldovi neverilo, že má choré dieťa: Americkí majitelia sa o klub nezaujímajú

utorok, 15. november 2022 11:41 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: Instagram Cristiano Ronaldo

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa pri svojej kritike pomerov v Manchestri United nevyhol ani majiteľom klubu. Rodina Glazerovcov sa podľa neho o klub vôbec nezaujíma.

Tridsaťsedemročný kanonier sa rozhovoril v programe Piers Morgan Uncensored. V prvej časti interview, ktorú zverejnili už v nedeľu, si vzal na mušku trénera Erika ten Haga, jeho dočasného predchodcu Ralfa Rangnicka i funkcionárov, o ktorých tvrdil, že sa ho snažia vyštvať z klubu. Neskôr sa pustil aj do kritiky majiteľov. "Glazerovci sa o klub vôbec nezaujímajú. Je pre nich iba marketingovou záležitosťou. Prináša im peniaze, no nezáleží im na ňom," povedal Ronaldo o Glazerovcoch, ktorí kúpili klub v roku 2005.

Americká rodina je v dlhodobom antagonistickom vzťahu aj s priaznivcami klubu. "Fanúšikovia majú vždy pravdu. Vedia, čo je najlepšie pre klub. Ja som chcel pre neho to najlepšie, preto som sa sem vrátil. Milujem to tu. Vo vnútri klubu je však niečo, čo mu bráni dostať sa na tú najvyššiu úroveň, kde je Manchester City, Liverpool a teraz už i Arsenal. A podľa mňa bude pre neho zložité sa tam dostať najbližšie dva-tri roky," usúdil päťnásobný držiteľ Zlatej lopty.

V rozsiahlom rozhovore spomenul aj predsezónne obdobie, v ktorom sa medzi ním a vedením nezhoršili vzťahy iba pre úvahy o jeho prestupe. "Moja dcéra Bella a jej matka Georgina mali veľké problémy a preto som neodcestoval na predsezónne turné. Nikdy nevymením zdravie mojej rodiny za futbal. Športový riaditeľ a prezident klubu mi však úplne neverili. Cítil som sa preto zle. Spochybnili moje slová a to mi ublížilo," prezradil Ronaldo.