Main Content

Fanúšikovia Realu Barcu u nich nechcú. Kde sa odohrá finále Copa Del Rey?

streda, 22. február 2012 10:40 | Autor: Anton Martinka

Fanúšikovia Realu Barcu u nich nechcú. Kde sa odohrá finále Copa Del Rey?
Fanúšikovia Realu Barcu u nich nechcú. Kde sa odohrá finále Copa Del Rey? | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

V máji nás v Španielsku čaká finále prestížneho Španielskeho pohára ( Copa Del Rey) medzi Barcelonou a Athleticom Bilbao. Otázkou však je kde sa bude tento duel odohráva?

Obe strany Barcelona ako aj Athletico Bilbao by zápas najradšej zviedli na madridskom Estadiu Santiago Bernabeu, ktorý je podľa slov zástupcov oboch tímov dôstojným stánkom na finále. Táto varianta sa však nepáči fanúšikom bieleho baletu, ktorí netúžia po tom, aby Barcelona pri prípadnej výhre oslavovala titul na štadióne ich najväčšieho rivala.

Vedenie Madridu sa ohradilo tým, že na Bernabeu sa hrať nemôže, keďže sa rozbehnú po sezónne robotnícke práce a úpravy. Finále sa taktiež nebude môcť odohrať na štadióne Vincente Calderona ( Athletico Madrid), keďže v tom čase tam bude koncertovať skupina Coldplay. Ďalšími alternatívami sú Mestalla, štadión Valencie s kapacitou 52 200 divákov, alebo Sevillská La Cartuja s kapacitou 60 000 divákov.

Tréner Barcelony Pep Guardiola reagoval na želanie fanúšikov Pusiniek a naznačil im, že ani on netúži odohrať finále v prostredí, kde nie je jeho mužstvo vítané. ,,Nemám dobrý pocit z toho, že máme ísť na štadión, kde nie sme vítaný. Nechceme “rušiť”,“ cituje Guardiolu španielský denník Marca. 

Finále by sa malo odohrať 20. mája to v prípade, že sa Barcelona neprebojuje do finále Ligy Majstrov. Pri prípadnej účasti vo finále by sa tak duel preložil na 25. mája. Uvidíme ako rokovania dopadnú a kde nakoniec uvidíme boj o prestížny Španielsky pohár.