Main Content

Atalante na záver kalendárneho roka došla para: Jeseň končí troma prehrami

pondelok, 14. november 2022 08:00 | Autor: TASR

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo | zdroj: TASR

Futbalisti Interu Miláno v zostave aj so slovenským reprezentantom Milanom Škriniarom zvíťazili v nedeľnom zápase 15. kola talianskej Serie A na ihrisku Atalanty Bergamo 3:2. Atalanta tak po dobrom štarte do sezóny ukončila jesennú časť tromi prehrami.

Domáci viedli od 25. min, keď premenil pokutový kop Ademola Lookman. Hostia však súboj otočili aj zásluhou dvoch presných zásahov Edina Džeka. Škriniar odohral celý duel a v 85. min uvidel žltú kartu.

AS Rím remizoval po dramatickom závere s FC Turín 1:1. Hostia sa dostali do vedenia v 55. min, keď do siete hlavičkoval Karol Linetty po presnom centri Wilfrieda Singa. Rimania však mali mohutný finiš a nechceli dopustiť, aby kalendárny rok ukončili treťou prehrou v lige z uplynulých piatich duelov. V prvej minúte nadstaveného času síce Andrea Belotti nepremenil pokutový kop, no v štvrtej dokázal dostať loptu do siete Nemanja Matič. Paulo Dybala trafil do brvna, no lopta sa odrazila k bývalému hráčovi Košíc a ten trafil z voleja presne. Potešil tak trénera Joseho Mourinha, ktorý sledoval duel od 89. min z tribúny, keďže uvidel červenú kartu za protesty.

Hráči AC Miláno rozhodli o zisku troch bodov po víťazstve 2:1 proti Fiorentine taktiež až v závere. Aster Vranckx odcentroval v 92. min do šestnástky a Nikola Milenkovič zrazil loptu do vlastnej siete. Milánčania majú naďalej od vedúceho Neapolu odstup osem bodov.

 

Serie A - 15. kolo:

AC Miláno - AC Fiorentina 2:1 (1:1)

Góly: 2. Leao, 90.+2. Milenkovič (vlastný) - 28. Barák

 

AS Rím - FC Turín 1:1 (0:0)

Góly: 90.+4. Matič - 55. Linetty

 

AC Monza - US Salernitana 3:0 (2:0)

Góly: 24. Augusto, 35. Mota, 74. Pessina (z 11 m), ČK: 74. Candreva (Salernitana)

/N. Gyömbér (Salernitana) pre zranenie nefiguroval na súpiske/

 

Hellas Verona - Spezia Calcio 1:2 (1:0)

Góly: 30. Verdi - 53. a 69. Nzola

/D. Strelec (Spezia) sedel na lavičke/

 

Atalanta Bergamo - Inter Miláno 2:3 (1:1)

Góly: 25. Lookman (z 11 m), 77. Palomino - 36. a 56. Džeko, 62. Palomino (vlastný)

/M. Škriniar (Inter) odohral celý duel a uvidel ŽK/