Main Content

New Jersey Devils zažívajú rozprávku: Jedným z hlavných režisérov je Tomáš Tatar

nedeľa, 13. november 2022 11:08 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

New Jersey natiahlo šnúru víťazstiev už na deväť zápasov, čo sa "diablom" naposledy podarilo pred pätnástimi rokmi. Klubový rekord je 13 výhier za sebou v roku 2001.

Výrazný podiel na tom má Tatar, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia s Arizonou. V 7. minúte otvoril skóre, keď spoza bránky dostal prihrávku od Fabiana Zetterlunda a puk pohotovo poslal do siete. Bol to jeho tretí presný zásah v sezóne, skóroval aj v predchádzajúcom súboji s Ottawou.

Coyotes síce na začiatku 10. minúty vyrovnali, no už o 23 sekúnd odpovedali domáci gólom Jacka Hughesa na 2:1, prihral mu naň Tatar. Slovenský útočník tak má v 15 dueloch na konte 11 bodov (3+8).

“Tatar je pre nás veľmi dôležitý hráč. Je to veterán, ktorý vie streliť gól a keď prehovorí v šatni, tak každý počúva, pretože odohral už veľa zápasov v tejto lige,” povedal na adresu slovenského útočníka pre nhl.com švajčiarsky obranca Jonas Siegenthaler.

Víťazný zásah Devils si pripísal Jesper Boqvist a triumf ešte v druhej tretine spečatil Dougie Hamilton. Víťazstvo vo svojom prvom štarte za Devils od 31. januára vychytal Akira Schmid (16 zásahov).

Tatar odohral 16:15 min, mal dve strely na bránku a dva plusové body. Naposledy vyšiel bodovo naprázdno 28. októbra proti Coloradu. Doteraz bola jeho maximom šesťzápasová šnúra s aspoň jedným bodom, dosiahol ju v drese Montrealu v sezóne 2019-2020 i v službách Detroitu (2014-2015).