Main Content

Najlepší výsledok v histórii Brentfordu? Guardiola priznal zaslúženú porážku

nedeľa, 13. november 2022 11:05 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City zaváhali v sobotnom zápase 16. kola Premier League, keď Brentfordu senzačne podľahli 1:2. Úradujúci šampióni prehrali na domácej pôde prvýkrát od februára a v tabuľke najvyššej anglickej súťaže strácajú na vedúci Arsenal päť bodov. "Gunners" zvíťazili v sobotu na ihrisku Wolverhamptonu 2:0.

Hostí poslal od vedenia v 17. minúte kapitán Ivan Toney a pripísal si desiaty gól v tejto sezóne. V osobnom súboji s Aymericom Laportom mal navrch a loptu poslal do siete hlavičkou z hranice malého vápna. Phil Foden vyrovnal v nadstavení prvého polčasu - lopta sa k nemu dostala pri rohovom kope a Davida Rayu prekonal prudkou strelou pod brvno zvnútra šestnástky. Blízko k ďalšiemu gólu bol v druhom dejstve Toney, tentokrát mal však navrch Laporte, keď prekazil prihrávku pred prázdnu bránu. Dvadsaťšesťročný útočník rozhodol nakoniec v nadstavenom čase - skóroval z brejku, ktorý hosťom vyšiel po rohovom kope "Citizens". Brentford prišiel o výhodu prečíslenia, no súper opäť nedokázal postrážiť Toneyho. Ten sa presadil z bezprostrednej blízkosti po centri z pravej strany. Šance si vytvárali aj domáci s hviezdnym Erlingom Haalandom, chýbala im však presnosť v koncovke.

Tréner domácich Pep Guardiola pred zápasom avizoval, že jeho zverenci zrejme nebudú plne sústredení na duel, keďže desať z jedenástich hráčov v základnej zostave čakajú majstrovstvá sveta v Katare. "Vyhral lepší tím. Mali sme mnoho problémov a nedokázali sme na nich tlačiť tak, ako oni na nás," uviedol Guardiola pre AFP.

Jeho náprotivok Thomas Frank neskrýval nadšenie. "Podľa niektorých ľudí v klube sme dosiahli najlepší výsledok v histórii. Stál proti nám jeden z najbohatších klubov na svete a my máme jeden z najnižších rozpočtov v lige," povedal Frank. Podľa špecializovaného portálu SofaScore bol dvojgólový Toney najlepší hráč hostí. Kvalitným výkonom odpovedal na nezaradenie do nominácie Anglicka na svetový šampionát. Jeho tím figuruje pred MS, ktoré spôsobia šesťtýždňovú prestávku v lige, na desiatom mieste s rovnakým počtom bodov ako jedenásty Crytsal Palace. Ten má zápas k dobru.