Main Content

SSC Neapol s 10 ligovými výhrami za sebou: Náskok 8 bodov na čele a režisér Lobotka

streda, 9. november 2022 12:21 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol sú bez prehry aj po svojom štrnástom zápase v tomto ročníku Serie A.

V utorok zaznamenali desiaty ligový triumf za sebou, keď v základe so Slovákom Stanislavom Lobotkom zdolali Empoli 2:0. Pred druhým AC Miláno, ktoré zaváhalo na ihrisku Cremonese a remizovalo 0:0, majú náskok už osem bodov. Empoli je štrnáste, o bod pred Monzou. Tá odohrala o zápas menej.

Domáci si vytvorili niekoľko príležitosti už v prvom polčase, v koncovke im však chýbala presnosť. Vedenia sa ujali až po pokutovom kope, ktorý premenil Hirving Lozano. Brankár Guglielmo Vicario správne odhadol útočníkov zámer, no gólu nezabránil. Lozano bol na ihrisku v tom čase len päť minút. Krátko po jeho presnom zásahu videl druhú žltú kartu Sebastiano Luperto za tvrdý zákrok, fauloval práve Lozana. Ten bol aj pri druhom góle svojho tímu, keď odcentroval do veľkého vápna z pravej strany a loptu poslal prudkou prízemnou strelou do siete Piotr Zielinski. V nadstavenom čase mohol ešte znížiť Nedim Bajrami, no brankár Alex Meret nezaváhal. Lobotka hral do 90. minúty.

"Máme pred sebou stále dlhú cestu s mnohými nástrahami. Musíme na nej zotrvať a byť si vedomí, aké dôležitý výzvy na nás čakajú," uviedol tréner domácich Luciano Spalletti pre AFP. Jeho tím zvládol vyhrať aj bez zraneného stredopoliara Chviču Kvaraccheliju.

Kormidelník hostí Paolo Zanetti nebol stotožnený s verdiktom, ktorý viedol k prvému gólu. "Radšej nebudem rozprávať o penalte. Nezdá sa mi, že kontakt bol tak jasný, aby z toho bol pokutový kop, no rozhodca mal opačný názor. Nespravíme s tým nič," uviedol Zanetti k zákroku Razvana Marina.

AC Miláno nedokázalo v neprítomnosti Oliviera Girouda a Thea Hernandeza skórovať a zo stretnutia s Cremonese si odnieslo len jeden bod. Domáci sú so siedmimi bodmi v zóne zostupu a zažívajú najhorší vstup do sezóny od roku 1996. V prebiehajúcom ročníku nedokázali zvíťaziť ani v jednom z úvodných štrnástich zápasov a sú jediný tím bez triumfu. Proti AC ich podržal brankár Marco Carnesecchi, prekonal ho iba Divock Origi, ktorého gól však neplatil podľa systému VAR pre ofsajd.

"V prvom polčase sme hrali dobre, no po prestávke to nestačilo. Mali sme si vytvárať viac šancí, viac sa hýbať a byť dôslednejší po technickej stránke. Nemali sme dosť príležitostí na to, aby sme ich ohrozili," zhodnotil výkon svojich zverencov tréner hostí Stefano Pioli.