Main Content

Adrián Holešinský hovorí o príchode do Česka: Cíti sa v dobrej forme a sebavedomo

utorok, 8. november 2022 11:04 | Autor: TASR

Adrián Holešinský
Adrián Holešinský | zdroj: TASR

S výbornou formou prišiel na reprezentačný zraz slovenských hokejistov Adrián Holešinský. Dvadsaťšesťročný útočník len pred týždňom zmenil pôsobisko, z Nitry sa presťahoval do Plzne. V novom drese dal v úvodných troch zápasoch tri góly a ukázať sa chce aj na nadchádzajúcom turnaji v Krefelde, ktorý je na programe od 10. do 13. novembra.

Holešinský sa v nominácii na Nemecký pohár objavil aj vlani, teraz mu prišla pozvánka opäť. "Vždy sa poteším nominácii, nikdy by som ju neodmietol. Teším sa na to, čo s chalanmi prevedieme," povedal na pondelkovom zraze.

Z Plzne pricestoval vo výbornej nálade, v troch zápasoch v novom pôsobisku zažiaril tromi gólmi a dvoma asistenciami. Okamžite si tak získal plzenské publikum. "Nevedel som, do čoho idem, nepoznal som českú ligu. Mal som aj iné ponuky, ale vybral som si Plzeň. Ale som spokojný, dal som tri góly v troch zápasoch, takže prišiel som v dobrej forme a sebavedomý," dodal slovenský reprezentant.

Na západe Čiech je len krátko, no v klube mu po pozvánke do reprezentácie vyšli v ústrety: "Nerobili mi žiadny problém, dokonca mi požičali auto. Takže všetko je ako má byť."

Holešinskému v Plzni vyhovuje taktika, český klub si vybral napriek tomu, že mal ponuky aj z iných klubov. "Česká liga je taktickejšia, sú tam hráči, ktorí sú silní na puku. Uvidíme, čo prinesie sezóna. Plzeň hrá podobne ako slovenská reprezentácia, napádame dvoma korčuliarmi. To mi sadlo, čo sa prejavilo aj v tom, že som dal tri góly. V Nitre ma už poznali a dávali si na mňa väčší pozor. Takže teraz mi to ide, ale počítam, že si začnú dávať na mňa pozor aj v českej lige. Vyšiel mi začiatok, to je hlavné. Mal som ponuky aj z Fínska, Švédska a ďalších klubov z Česka, ale ponuka Plzne bola najlepšia, mám aj dosť času na ľade, páči sa mi celá organizácia. A aj priateľka je blízko."

Teraz však musí sústrediť na reprezentáciu, ktorá cestuje do Krefeldu s výrazne omladeným tímom. "Vždy sú tieto turnaje na to, aby tréneri videli nových hráčov a aby sa hráči vžili so systémom. Len tak dokážeme uhrať dobrý výsledok."

Na záver opísal Holešinský aj nepríjemnosť, ktorá sa mu stala v piatok pred zápasom s Karlovými Varmi. "Nezačalo to dobre, keď som išiel ráno na rozkorčuľovanie, tak som dostal šmyk, auto je trochu na šrot, ale mne sa našťastie nič nestalo. Potreboval som na to zabudnúť, zápas mi k tomu pomohol. Dal som gól a dve asistencie. Bol to šok, ale keď som začal hrať, tak to zo mňa opadlo."