Main Content

Hertha Berlín mieri do finančnej krízy: Čo sa v klube deje?

piatok, 4. november 2022 20:31 | Autor: TASR

Hertha Berlín
Hertha Berlín | zdroj: TASR

Nemecký futbalový klub Hertha Berlín sa dostane do ťažkej finančnej situácie. V piatok to vyhlásil športový riaditeľ klubu Fredi Bobič.

Hertha, v ktorej pôsobí aj slovenský reprezentant Peter Pekarík, za uplynulé tri roky zinkasovala od investora Larsa Windhorsta 375 miliónov eur. "Úspech, ktorý sa od tohto opatrenia očakával, sa neuskutočnil a teraz musíme urobiť krok dozadu," uviedol Bobič. V súčasnosti sú s podnikateľom v spore pre údajný špionážny škandál. Windhorst sa nedávno ponúkol, že odkúpi svoje akcie späť, aby ukončil spoločné partnerstvo.

Bundesligista tento týždeň vykázal straty vo výške 79,75 milióna eur za sezónu 2021/22. Bobič z toho viní aj pandémiu koronavírusu, ktorá bola podľa jeho vlastných slov "nepredvídateľná a brutálna". "Sme v akejsi konsolidácii. Morálne a pokorne sa snažíme klub priviesť do modernej éry," citovala ho agentúra DPA. Fanúšikov tiež vyzval, aby mali trpezlivosť: "Musíte ju mať, napriek výsledkom. Inak sa ocitnete v tretej lige." Hertha je v tabuľke na 14. mieste, no pri strate bodov v sobotňajšom zápase s Bayernom Mníchov jej hrozí pokles na zostupové priečky.