Main Content

Čo so Slafkovským? Montrealu sa kráti čas na rozhodnutie

piatok, 4. november 2022 12:44 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Montrealu Canadiens sa kráti čas na rozhodnutie ohľadom Juraja Slafkovského. Košický rodák totiž môže odohrať už len posledné stretnutie v NHL bez toho, aby sa mu začal jeho nováčikovský kontrakt.

Tento zápas absolvuje pravdepodobne v noci zo soboty na nedeľu, kedy Habs hostia Vegas Golden Knights. Po tomto meraní síl však bude musieť generálny manažér Kent Hughes urobiť rozhodnutie, ktoré ovplyvní budúce smerovanie draftovej jednotky. Slaf totiž nastupuje pravidelne vo štvrtej formácii a dostáva pomerne málo priestoru na ľade. Na druhej strane, prepracoval sa do presilovkovej formácie, kde pôsobí naozaj uvoľnene a dobre.

Po stretnutí so Zlatými rytiermi však bude mať na konte hranicu deviatich zápasov. Vedenie Canadiens bude musieť rozhodnúť o tom, či si mladíka nechá v prvom tíme, alebo ho pošle na farmu do Lavalu. Objavili sa špekulácie o tom, že Kent Hughes aktuálne hľadá možnosti výmeny Jonathana Drouina alebo Jevgeniho Dadonova. Obe skúsenejšie hviezdy Habs totiž nenaplnili potenciál.

Otázkou však ostáva, či pre Slafkovského nie je lepšia možnosť pôsobenia v AHL, kde by mohol odohrať aj dvojnásobne väčší čas v priemere na jedno stretnutie.