Main Content

Adam Ružička ako súčasť výmeny z Calgary Flames?

piatok, 4. november 2022 12:11 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Adam Ružička je na rozhraní. Jeho budúcnosť je nejasná a zdá sa, že Calgary Flames by mohlo rozmýšľať o výmene slovenského útočníka.

Dôvod je prostý. Miesto v zostave pre slovenského útočníka totiž Flames nemajú. Plamene v aktuálnom ročníku odohrali deväť stretnutí a Ružička bol v akcii len v jednom. Aj to v štvrtej formácii s minimálnym časom na ľade. V zámorí preto padla otázka, čo so slovenským hokejistom bude ďalej.

Viacerí zámorskí odborníci prirovnávajú Ružičkovi k fínskemu obrancovi Välimäkimu. Ten sa v organizácii Plameňov taktiež nedokázal presadiť a napokon sa cez waiver listinu dostal až do Arizony, kde mu hokej začal opäť chutiť. Dá sa očakávať, že podobný osud by mohol čakať aj Adama Ružičku. Hoci ho Flames draftovali a snažili sa z neho vychovať hráča pre prvý tím, jednoducho miesto v zostave aktuálne nemá.

„Na AHL je príliš dobrý, ale frustrujúce je, že tu pre neho nie je očividné miesto, očividná úloha, očividná špecializácia,“ povedali experti v podcaste Flames Talk. Odpoveď na otázky o budúcnosti mladého Slováka prinesú najbližšie dni.