Main Content

Skvelé Porto vyhralo svoju skupinu. Atlético Madrid končí v pohárovej Európe

utorok, 1. november 2022 21:38 | Autor: TASR

FC Porto logo
FC Porto logo | zdroj: S7

Futbalisti Porta zvíťazili v utorkovom zápase Ligy majstrov nad Atleticom Madrid 2:1 a vyhrali B-skupinu. Španielsky klub sa nepredstaví ani v Európskej lige, keďže po remíze Bayeru Leverkusen s FC Bruggy 0:0 skončil na tretej priečke nemecký zástupca.

V béčku bolo už pred záverečným kolom isté, že do osemfinále sa prebojovali Porto a Bruggy. Atletico potrebovalo na postup do druhej najvýznamnejšej európskej súťaže vyhrať v Porte alebo dúfať, že Bayer nebude bodovať. Madridčania však začali zle a už v piatej minúte inkasovali gól po strele Mehdiho Taremiho. V 24. minúte pridal druhý zásah Stephen Eustaquio. Hosťom sa podarilo znížiť, no až v 90.+5 minúte, keď si dal vlastný gól Ivan Marcano.

V druhom skupinovom stretnutí sa hralo dlho bez šancí a až v závere prvého polčasu prišli zaujímavejšie momenty na oboch stranách. Po prestávke mal viac z hry Leverkusen, ktorý si chcel poistiť tretie miesto, gól však nestrelil a v závere udržiaval nerozhodný stav. Ten znamenal, že má päť bodov rovnako ako Atletico, no lepšie vzájomné zápasy.