Main Content

Ďalší výborný draft pre Slovensko? V elitnej spoločnosti zámorského odborníka kvarteto Slovákov

utorok, 1. november 2022 18:08 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: Twitter

Scott Wheeler z The Athletic uverejnil ďalší preddraftový rebríček. Pre slovenského fanúšika je potešujúcim faktorom to, že zámorský odborník vidí medzi elitou opäť aj Slovákov. Do prvých dvoch kôl zaradil hneď štvoricu hráčov spod Tatier.

Najvyššie umiestneným hokejistom je Dalibor Dvorský. To nie je prekvapením. Najmladšiemu strelcovi v histórii našej najvyššej súťaže Wheeler predpovedá siedme miesto. Hoci je to mierny prepad oproti šumom o tretej či štvrtej pozícii, Dvorský nemusí zúfať. Vo švédskom AIK predvádza výborné výkony a môže sa stať, že ešte poskočí vyššie.

Druhým prvokolovým hráčom pre Slovensko by mal byť Alex Čiernik. Vo Wheelerovom rebríčku Čiernikovi patrí 31. pozícia, čiže by svoje meno mohol počuť v závere prvého kola. Podobne ako Dvorský, aj Čiernik pôsobí vo Švédsku. Konkrétne v tíme Södertälje, kde pravidelne nastupuje v juniorskom tíme, no odkrútil si aj zápas v prvom tíme.

V druhom kole sa nachádza taktiež tandem našich hokejistov. Celková 52. pozícia patrí Ondrejovi Molnárovi, ktorého si môžeme vychutnávať aj v našej najvyššej súťaži. V drese Nitry však mladík nedostáva toľko príležitostí, ako by potreboval. Napriek tomu patrí k najjagavejším prospektom a skauti ho chodia sledovať priamo pod Zobor.

Medzi elitnú šesťdesiat štvorku sa dostal aj Samuel Honzek. Odchovanec Dukly Trenčín začal žiariť v zámorí a vďaka jeho produktivite ho Wheeler zaradil medzi elitné prospekty. Celkovo ho umiestnil na 61. miesto, teda záver druhého kola.

Medzi tzv. honorable mentions, sú ďalší dvaja Slováci, konkrétne Martin Mišiak a Maxim Štrbák. Wheeler poukazuje, že aj tento tandem treba ostro sledovať.