Main Content

Pokračovala Serie A. Milan Škriniar aj Stanislav Lobotka pomohli k triumfom svojich klubov

nedeľa, 30. október 2022 08:57 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR/Martin Baumann

Futbalisti SSC Neapol triumfovali v sobotnom stretnutí 12. kola najvyššej talianskej súťaže nad Sassuolom jednoznačne 4:0. Hetrikom sa zaskvel nigérijský útočník Victor Osimhen, jeden gól pridal Gruzínec Kviča Kvaratšelija. Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka hral v domácom drese do 84. minúty.

Neapol dosiahol ôsme ligové víťazstvo v sérii, ktorým si upevnil postavenie na čele tabuľky. Vedie o šesť bodov pred AC Miláno, obhajca titulu má k dobru nedeľný duel na pôde FC Turín. Vo všetkých súťažiach ťahajú "Partenopei" trinásťzápasovú víťaznú šnúru, vrátane predchádzajúcej sezóny sú bez prehry od 24. apríla.

Inter Miláno zdolal Sampdoriu Janov jasne 3:0 a premožiteľa nenašiel vo štvrtom vystúpení za sebou. V neúplnej tabuľke mu patrí piata priečka s osembodovou stratou na Neapol. Slovenský obranca Milan Škriniar odohral s kapitánskou páskou za domácich proti bývalému klubu celé stretnutie.

Juventus Turín si pripísal tretie víťazstvo a tretie čisté konto za sebou, keď uspel na ihrisku US Lecce 1:0. Jediný gól strelil v 73. minúte striedajúci Nicolo Fagioli.

 

Serie A - 12. kolo:

SSC Neapol - Sassuolo Calcio 4:0 (3:0)

Góly: 4., 19. a 77. Osimhen, 36. Kvaratšelija. ČK: 84. Lauriente (Sassuolo) po 2. ŽK

/S. Lobotka (Neapol) hral do 84. min/

 

US Lecce - Juventus Turín 0:1 (0:0)

Gól: 73. Fagioli

 

Inter Miláno - Sampdoria Janov 3:0 (2:0)

Góly: 21. De Vrij, 44. Barrella, 73. Correa

/M. Škriniar (Inter) odohral celé stretnutie/