Main Content

Handlovského hetrik, vyrovnanie a obrat Zvolena. O tomto zápase sa bude hovoriť dlhší čas

sobota, 29. október 2022 09:12 | Autor: TASR

HKM Zvolen
HKM Zvolen | zdroj: TASR

Hokejisti Liptovského Mikuláša siahali v piatkovom 13. kole Tipos extraligy po troch bodoch na ľade Zvolena. Viedli tam totiž 5:4 dve a pol minúty pred koncom riadneho hracieho času, ale inkasovali gól, keď sa domáci presadili v šestici bez brankára a na začiatku predĺženia dokonali aj obrat.

Hokejisti spod Pustého hradu stratili vôbec prvý bod v domácom prostredí, čo ich však príliš nemrzelo. "Mali sme dobre rozohraný zápas. Prvá tretina bola slušná, aj keď sa skončila 3:2. Škoda druhej tretiny, ubránili sme síce oslabenia, ale tie nás trošku pribrzdili a vyviedli z tempa. Súper napokon otočil duel v tretej tretine, no stále sme verili, že to môžeme aj my otočiť. Podarilo sa to napokon v predĺžení. Chceme čo najviac bodov získať doma, to isté platí aj vonku. Škoda, že to nebolo dnes za tri body, ale aj dva sa rátajú," uviedol asistent trénera Zvolena Andrej Kmeč.

V drese Liptovského Mikuláša sa prezentoval tromi gólmi útočník Lukáš Handlovský. Zaznamenal najprv svoj prvý presný zásah v sezóne a po ňom pridal i ďalšie dva. Jeho hetrik mal napokon iba jednobodovú príchuť. "Už to bolo pre mňa varovné, tak dlho gólovo mlčať. Takže som rád, že sa mi podarilo streliť gól a že mi to tam napadalo. Bola výborná robota chlapcov, že mi puky pekne posúvali, a ja som len strieľal alebo tečoval. Klobúk dole, že mi to takto načapovali a umožnili mi sa presadiť," uviedol trojgólový Handlovský a k priebehu duelu ešte dodal: "Musíme si niektoré situácie viac postrážiť. Tri minúty pred koncom vyhrávame o gól, takúto možnosť si nemôžeme nechať ujsť. Musíme na tom popracovať. Pre nás to vyzerá, akoby sme mali diery v obrane, ale súperi využívajú aj drobné chybičky. Musíme si dať na určité veci pozor, aby súperi nemali tak veľa šancí. Musíme zbierať body. A čo sa týka predĺženia, v troch na troch je to už vabank."

Tréner Liptovského Mikuláša Ján Šimko po prehre vo Zvolene v predĺžení svojich zverencov aj pochválil: "Nevyvíjalo sa to pre nás dobre, ale chlapci si znovu siahli na dno. Nemôžem im povedať pol slova. Hrali sme so silným Zvolenom, ofenzívne ladeným mužstvom. Viedli sme pred koncom o gól, siahali sme na tri body, napokon zostávame iba s jedným. Keď vypršia emócie, tak zo silného Zvolena bude aj bod dobrý. Postupne sa zdvíhame, no potrebujeme u niektorých hráčov stabilnejšiu formu, aby sa nevyskytovali u nich výkonnostné výkyvy."