Main Content

OFICIÁLNE: Steven Gerrard je bez práce. Aston Villa ho vyhodila

piatok, 21. október 2022 08:06 | Autor: TASR

Steven Gerrard
Steven Gerrard | zdroj: TASR

Steven Gerrard skončil ako tréner futbalistov Aston Villy. Vedenie klubu ho odvolalo po štvrtkovej prehre v 12. kole najvyššej anglickej súťaže na pôde Fulhamu 0:3, po ktorej figurujú Birminghamčania len jednu priečku nad pásmom zostupu.

Štyridsaťdvaročný Gerrard, bývalý anglický reprezentant a kapitán FC Liverpool, odštartoval trénerskú kariéru na najvyššej úrovni na lavičke Glasgowa Rangers. V roku 2021 doviedol "jazdcov" k škótskemu titulu, keď sa mu podarilo prelomiť dlhú dominanciu Celticu Glasgow. Vlani v novembri zamieril do Aston Villy, kde však na úspech nedokázal nadviazať. V tejto sezóne zvíťazili jeho zverenci iba v dvoch z jedenástich ligových vystúpení. Fanúšikovia po prehre na štadióne Fulhamu vypískali Gerrarda aj hráčov.

"Aston Villa potvrdzuje, že hlavný kouč Steven Gerrard odišiel z klubu s okamžitou platnosťou. Ďakujeme mu za tvrdú prácu a nasadenie a želáme mu všetko najlepšie do budúcnosti," citovala stanovisko "Villans" agentúra AFP. Gerrard nedodržal kontrakt na 3,5 roka po tom, ako mužstvo zvíťazilo len v trinástich zo 40 zápasov pod jeho vedením, devätnásťkrát prehralo. V predchádzajúcej sezóne skončil tím v Premier League na štrnástom mieste.