Main Content

VIDEO: Vladimír Weiss starší zhodnotil zápas Slovana s Bazilejom. Nahneval ho novinár

piatok, 14. október 2022 13:11 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: Twitter

Futbalisti Slovana Bratislava mali vo štvrtok našliapnuté k druhej výhre nad FC Bazilej. V zápase 4. kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy (EKL) však prišli o dvojgólový náskok a získali iba bod – so švajčiarskym zástupcom remizovali na Tehelnom poli 3:3.

"Belasí" pritom viedli po hodine hry 3:1. Ako prvý sa presadil z pokutového kopu Darian Males a tesne pred prestávkou vyrovnal Vladimír Weiss ml., ktorý taktiež premenil penaltu. V 49. minúte vybojoval kapitán roh, ten usmernil hlavičkou do brány Juraj Kucka a zaznamenal tak prvý gól v pohárovej Európe po takmer 12 rokoch. Naposledy skóroval v skupinovej fáze Európskej ligy v sezóne 2010/11, keď vyrovnal na konečných 2:2 v drese Sparty Praha na pôde Palerma. Gólovú sériu domácich zakončil na Tehelnom poli Aleksandar Čavrič, ktorého vysunul Tigran Barseghjan a srbský útočník preloboval brankára Mirka Salviho. Hostia začali následne obliehať bránku Adriána Chovana, no bez väčšieho úspechu. Tréner Alexander Frei riešil situácii viacnásobným striedaním – z trojice náhradníkov Andi Zeqiri, Andy Diouf a Zeki Amdouni sa o vyrovnanie v priebehu nasledujúcich ôsmich minút gólovo postarali prví dvaja menovaní. Vo zvyšku zápasu si ani jedna strana už nevytvorila vážnejšiu šancu.

"Mali voči nám rešpekt, nastúpili v najlepšej zostave a vychádzali im kontry. My sme boli k výhre bližšie a veril som, že to zvládneme," neskrýval sklamanie tréner domácich Vladimír Weiss st. na pozápasovej tlačovej konferencii. Jeho zverenci zdolali minulý týždeň rovnakého súpera vo Švajčiarsku 2:0 a plný bodový zisk túžili dosiahnuť aj na domácom ihrisku. Weiss st. však bol napriek strate dvojgólového náskoku s výkonom svojho mužstva spokojný: "Dali sme pekné góly, trénovali sme to na bližšiu žrď a som rád, že sa Kuco presadil. Inkasovali sme z jednej pozičnej chyby a jednej tečovanej lopty."

Pred zápasom bol cieľ získať aspoň bod, vzhľadom na priebeh stretnutia však Slovan remíza mrzela. "Po treťom góle sme prestali hrať a je veľká škoda, že sme stratili tieto body," povedal k duelu Kucka. V druhom štvrtkovom zápase si pripísal prvú výhru Žalgiris Vilnius, ktorý zdolal Pjunik Jerevan 2:1. Medzi každým zo štyroch tímov v H-skupine je tak rozdiel jeden bod a postúpiť môžu všetky. "Musíme sa pozerať na seba a zbierať body," opísal stručne Kucka plány svojho tímu v "háčku".

 

 

Situáciu videl rovnako aj strelec tretieho gólu Čavrič. "Mužstvá ako Bazilej vás potrestajú, keď im necháte priestor a umožníte im hrať. Je to otvorené, povedali sme si, že dnes nemôžeme prehrať a treba získať aspoň bod. Čakajú náš ešte dva zápasy a verím, že postúpime," uviedol v mixzóne po stretnutí srbský útočník.

Ďalší duel na Tehelnom poli odohrá Slovan tiež v rámci EKL, keď privíta vo štvrtok 27. októbra Pjunik Jerevan, ktorému podľahol v prvom zápase 0:2. Medzitým sa v rámci domácej súťaže predstaví na ihrisku Michaloviec (16.10.) a nováčika zo Skalice (21.10.).