Main Content

Tréner ukázal prostredník počas zápasu v Ligue 1. Obratom dostal výpoveď

streda, 12. október 2022 09:43 | Autor: TASR

Ligue 1 - ilustračný
Ligue 1 - ilustračný | zdroj: © TASR

Francúzsky futbalový klub AJ Auxerre sa rozlúčil s Jeanom-Marcom Furlanom po tom, ako tréner ukázal fanúšikom súpera prostredník. Neslušné gesto použil v nadstavenom čase nedeľného duelu na pôde Clermontu (1:2).

Kouč hostí v nadstavenom čase verbálne konfrontoval hlavného rozhodcu Mathieua Vernicea. Podľa jeho názoru dostatočne netrestal fauly zo strany domácich hráčov. Prostredník, za ktorý si vyslúžil červenú kartu, ukázal tesne pred rozhovorom s arbitrom v reakcii na urážky zo strany priaznivcov Clermontu.

Rozhodnutiu o ukončení spolupráce predchádzalo udelenie desaťdňového dištancu od vedenie súťaže. "Predstavitelia klubu využili toto hrubé gesto, ktoré hlboko ľutujem, ako zámienku na moje prepustenie," uviedol Furlan pre miestne noviny.

Auxerre získalo v predchádzajúcich šiestich zápasoch len jeden bod a v tabuľke mu patrí 16. miesto. Od zostupového pásma ho delí lepšie skóre v porovnaní s Angers, v najvyššej francúzskej súťaži pôsobí prvýkrát po desiatich rokoch. Informácie priniesla AP.