Main Content

Ján Kocian už nie je trénerom Zlatých Moraviec. Dôvod jeho konca nie je futbalový

streda, 5. október 2022 09:14 | Autor: TASR

Ján Kocian
Ján Kocian | zdroj: TASR

Futbalový tréner Ján Kocian ukončil v utorok spoluprácu s fortunaligovým klubom ViOn Zlaté Moravce. O uvoľnenie z funkcie požiadal sám pre zdravotné problémy. TASR o tom informovalo vedenie klubu.

"Včera som požiadal majiteľa klubu ViOn Zlaté Moravce, pána Viliama Ondrejku, o moje uvoľnenie z funkcie hlavného trénera. Urobil som tak zo zdravotných dôvodov. Už po zápase tretieho kola Fortuna ligy v Dunajskej Strede sme na túto tému spolu prvýkrát hovorili a moje kardio problémy riešili s klubovými lekármi. Aj keď v priebehu nasledujúceho obdobia nastali určité zlepšenia, momentálne mi môj zdravotný stav nedovoľuje venovať sa trénerskej práci podľa mojich predstáv. Vážim si ponuku majiteľa zotrvať v štruktúrach klubu,” uviedol Kocian v oficiálnom vyhlásení.

ViOn figuruje v prebehujúcom ročníku FL na predposlednom jedenástom mieste a otázku nového trénera chce vyriešiť do konca tohto týždňa. Koican viedol tím od 5. mája tohto roku, keď ešte v závere uplynulej sezóny nahradil Ľuboša Benkovského.