Main Content

Bruggy prekvapivo vedú svoju skupinu. Liverpool s dôležitým triumfom

streda, 5. október 2022 09:12 | Autor: TASR

Trent Alexander-Arnold
Trent Alexander-Arnold | zdroj: TASR

Prvú výhru v rámci D-skupiny vybojoval Olympique Marseille, ktorý si poradil so Sportingom Lisabon 4:1. Stretnutie sa začalo o 15 minút neskôr, keďže hostia uviazli v dopravnej zápche. Skórovali však už v prvej minúte zásluhou Francisca Trincaoa, čo bol nakoniec ich jediný gól v dueli.

Od 23. minúty hrali navyše v početnej nevýhode – do kabíny išiel predčasne brankár Antonio Adan, ktorý sa previnil rukou mimo pokutového územia a z ihriska odišiel spolu s ním stredopoliar Marcus Edwards. V dôsledku výtržností počas predchádzajúceho domáceho duelu Marseille proti Frankfurtu (0:1) nemohli byť na utorkovom stretnutí prítomní diváci. Druhý duel "déčka" medzi Frankfurtom a Tottenhamom skončil bezgólovou remízou.

V A-skupine si po nevýrazných výkonoch v anglickej lige napravil chuť Liverpool. Vlaňajší finalista zdolal Glasgow Rangers 2:0 po góloch Trenta Alexandra-Arnolda a úspešnom pokutovom kope Mohameda Salaha. Rovnakým pomerom zvíťazili Bruggy nad Atleticom Madrid a upevnili si vedenie v B-skupine.

V 76. minúte mohol znížiť Antoine Griezmann, nepremenil však pokutový kop. V ďalšom dueli "béčka" bolo úspešnejšie Porto, ktoré zdolalo Bayer Leverkusen 2:0. Na spadnutie však boli ďalšie tri presné zásahy - po jednom neuznal na oboch stranách systém VAR a Patrik Schick nepremenil v drese hostí penaltu.

Pred zápasmi LM držali prítomní minútu ticha za obete nešťastia na futbalovom štadióne v Indonézii. K rovnakému aktu pristúpia aj v stretnutiach Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy.