Main Content

Jirka a Tvrdoň boli pri prehre Plzne v Mníchove. Škriniar ako kapitán pomohol zdolať Barcelonu

streda, 5. október 2022 09:12 | Autor: TASR

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Z víťazstva v Lige majstrov tešil Milan Škriniar, ktorého Inter Miláno zdolal Barcelonu tesne 1:0. Tri body zariadil domácim Hakan Calhanoglu.

Avšak, Pedrimu sa na druhej strane podarilo vyrovnať, systém VAR však neuznal gól pre ruku. Milánčania tak preskočili Barcelonu a v rámci C-skupiny figurujú na druhom mieste.

Na čele je s prehľadom Bayern Mníchov, Plzeň deklasoval 5:0. Hostia, za ktorých odchytal celé stretnutie slovenský brankár Marián Tvrdoň, sú naopak bez bodu a patrí im posledné štvrté miesto.

Nemecký veľkoklub viedol už v polčase o tri góly, oproti súperovi mal jasne navrch a postupne sa gólovo presadili Leroy Sane, Serge Gnabry a Sadio Mane. Prvý z nich skóroval aj krátko po prestávke a na konečných 5:0 upravil po hodine hry Eric Maxim Choupo-Moting. Tesne predtým nastúpil do zápasu ďalší slovenský hráč Erik Jirka. Záver duelu na malú chvíľu prerušil fanúšik, ktorý vbehol na hraciu plochu.

Bayern vyhral nad Plzňou v rovnakom pomere ako pred deviatimi rokmi – aj vtedy sa tímy stretli v 3. kole skupinovej fázy LM. Domáci navyše vytvorili rekord v počte zápasov v skupinovej fáze LM bez prehry. Mníchovčania nenašli v tejto fáze súťaže premožiteľa od roku 2017, čo je 31 duelov v rade.

 

Bayern Mníchov - Viktoria Plzeň 5:0 (3:0)

Góly: 7. a 51. Sane, 13. Gnabry, 21. Mane, 59. Choupo-Moting

/M. Tvrdoň ochytal celý zápas, E. Jirka (obaja Plzeň) hral od 59. minúty/