Main Content

PRED SEZÓNOU: So slovenským tandemom a mladým jadrom. Rysuje sa z LA čierny kôň?

nedeľa, 25. september 2022 11:38 | Autor: Róbert Kalnický

Los Angeles Kings
Los Angeles Kings | zdroj: TASR

V sérii predsezónnych článkov sa dostávame do druhej polovice. Pokračujeme tímami, ktoré sa vlani predstavili v play-off. V prvom kole vyraďovacích bojov vypadli hokejisti Los Angeles Kings, preto si ich dnes predstavíme ako ďalších.

ROČNÍK 2021/2022:

Tím - Výhry - Prehry so ziskom bodu - Prehry - Skóre - Body

Los Angeles Kings - 44 - 11 - 27 - 239:236 - 99

Play-off

Edmonton Oilers 4:3 Los Angeles Kings (3:4, 6:0, 8:2, 0:4, 4:5pp, 4:2, 2:0)

Králi z LA majú za sebou pomerne vydarený ročník. Dokázali sa dostať aj do play-off, v ktorom mali svojho súpera z Edmontonu na lopate. Šiesty duel v domácom prostredí však hráči Kings nedokázali vyhrať a to sa im stalo osudným. So sezónou sa napokon rozlúčili po prvom kole play-off. Navyše, korčule na klinec zavesila ikona Dustin Brown, takže v Kalifornii sa začali chystať na novú éru.

ODCHODY:

Dustin Brown - koniec kariéry

Brock Faber - Minnesota Wild

Andreas Athanasiou - Chicago Blackhawks

Olli Määttä - Detroit Red Wings

Troy Stecher - Arizona Coyotes

Austin Strand - Anaheim Ducks

Christian Wolanin - Vancouver Canucks

Martin Frk - St. Louis Blues

Odchodov je viacero. Najviac však vystreľuje koniec kariéry skúseného veterána Dustina Browna, ktorý je už ikonou LA. Okrem neho však v organizácii Kings už naďalej neuvidíme ani mladíka Brocka Fabera, či osvedčené mená ako Andreas Athanasiou, Troy Stecher a Olli Määttä.

PRÍCHODY:

Kevin Fiala - Minnesota Wild

Phoenix Copley - Washington Capitals

Tobie Paquette-Bisson - Laval Rocket

Nate Thompson - Philadelphia Flyers

Cameron Supryka - Guelph Storm

Najjagavejšou hviezdou je určite Kevin Fiala. Produktívny Švajčiar, o ktorého služby malo záujem viacero tímov z celej súťaže, si napokon zvolil práve celok zo slnečnej Kalifornie. Okrem neho prichádzajú aj Phoenix Copley, ktorý by mal rozšíriť konkurenciu v bránkovisku a Nate Thompson, ideálny útočník do bottom six.

Anže Kopitar
Anže Kopitar | zdroj: TASR

PREDPOKLADNÁ ZOSTAVA:

Brána:

Cal Petersen - Jonathan Quick

Obrana:

Mikey Anderson - Drew Doughty

Sean Walker - Matt Roy

Tomas Björnfot - Sean Durzi

Útok:

Adrian Kempe - Anže Kopitar - Kevin Fiala

Trevor Moore - Phillip Danault - Viktor Arvidsson

Alex Iafallo - Quinton Byfield - Arthur Kaliyev

Brendan Lemieux - Blake Lizotte - Carl Grundström

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Kráľov z Los Angeles pasujeme do pozície čierneho koňa súťaže. Celok z Kalifornie môže opäť prekvapiť a dovolíme si tvrdiť, že tento rok bude ešte vyššie ako vlani. Kevin Fiala by sa mal okamžite zaradiť k lídrom tímu a mladíci, ktorí dostanú viac priestoru potvrdia svoj potenciál. Kings môžu v play-off výrazne miešať kartami a aktuálne ich tipujeme na 11. mieste.

SLOVÁCI:

V tejto organizácii nájdeme aj tandem Slovákov. Dovolíme si tvrdiť, že svoju príležitosť v tejto sezóne dostanú obidvaja. Najmä Martin Chromiak si výbornou hrou v nováčikovskom a aj hlavnom kempe pýta miesto v prvom tíme. Niekoľko príležitostí mu vedenie Kráľov určite dá. To isté platí aj o Dávidovi Hrenákovi. Hoci tento brankár nie je najväčšou osobnosťou, v prípade zranení či poklesu formy strážcov svätyne v hierarchii pred ním, môže prísť šanca ukázať sa.