Main Content

MS 2010: Tréner Weiss oznámi širšiu nomináciu v stredu popoludní

pondelok, 10. máj 2010 17:23 | Autor: TASR

MS 2010: Tréner Weiss oznámi širšiu nomináciu v stredu popoludní
MS 2010: Tréner Weiss oznámi širšiu nomináciu v stredu popoludní | zdroj: SITA

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. predstaví verejnosti svoju širšiu nomináciu na blížiace sa majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.) v stredu 12. mája popoludní.

Už do polnoci 11. mája však musia predstavitelia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) rovnako ako zástupcovia všetkých zostávajúcich 31 účastníkov šampionátu poslať Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) svoje maximálne 30-členné kádre pre MS 2010. Tie potom reprezentační kouči zúžia najneskôr 1. júna na 23 hráčov, ktorí sa predstavia v JAR.

Ako nedávno v rozhovore pre agentúru SITA povedal 45-ročný slovenský kormidelník Vladimír Weiss st., jeho širšia nominácia by mal pozostávať z 28 mien - štyroch brankárov a 24 hráčov do poľa. Zraz hráčov bude v utorok 18. mája v Piešťanoch, kde národný výber absolvuje do piatka 21. mája krátke sústredenie zamerané predovšetkým na regeneráciu a zotavenie sa po náročnej sezóne. "V sobotu 22. mája by hráči dostali voľno a v pondelok 24. mája sa potom presunieme do Bad Kleinkirchheimu v rakúskych Alpách, kde zostaneme na ďalšom sústredení až do 2. júna," informoval Vladimír Weiss.

V stredu 26. mája absolvujú Hamšík a spol., ktorí sa v JAR predstavia na svojom premiérovom svetovom šampionáte, modelovaný prípravný zápas s miestnym mužstvom pôsobiacim v rakúskej regionálnej súťaži FC St. Veit. "V tomto stretnutí si chceme vyskúšať veci, na ktorých budeme v záverečnej fáze prípravy na MS najviac pracovať. Zároveň sa popri tréningu a rehabilitácii budeme chystať aj na medzinárodný prípravný zápas, ktorý budeme hrať v sobotu 29. mája v Klagenfurte s Kamerunom," pokračoval reprezentačný tréner SR. Generálkou Slovákov na MS bude medzištátne stretnutie s Kostarikou v sobotu 5. júna na bratislavských Pasienkoch s výkopom o 17.00 h. V utorok 8. júna celá výprava SR odletí do dejiska šampionátu.

Finálový turnaj MS 2010 bude v JAR hostiť deväť miest, 64 zápasov tohto šampionátu sa bude hrať na 10 štadiónoch. V Johannesburgu sú pre MS prichystané dve futbalové arény - Soccer City s kapacitou 94 700 divákov a Ellis Park Stadium s kapacitou 61 000 divákov. Zo všetkých 10 štadiónov má najnižšiu kapacitu (42 000 divákov) Royal Bafokeng v Rustenburgu, kde zverenci Vladimíra Weissa zažijú historický debut na MS v dueli s Novým Zélandom (15. júna). Okrem toho sa v základnej F-skupine stretnú aj s Paraguajom (20. júna v Bloemfonteine) a úradujúcimi majstrami sveta Talianmi (24. júna, Johannesburg).