Main Content

Východniarske derby ovládli domáci: Na Zemplíne sa mohli radovať

sobota, 17. september 2022 09:34 | Autor: TASR

Radovan Puliš
Radovan Puliš | zdroj: TASR

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 1. kole Tipos extraligy nad HC Košice 3:2. Dva góly domácich strelil útočník Radovan Puliš, pre ktorého to bol súťažný debut v michalovskom drese, pred ktorým dostal symbolický dres za 500 zápasov v extralige. Víťazný zásah zaznamenal v 55. minúte obranca Miroslav Macejko. Za "oceliarov" skórovali Ville Leskinen a Marek Slovák.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 18. Puliš (Buc, Suja), 29. Puliš (Macejko, Osburn), 55. Macejko (Osburn, Buc) - 8. Leskinen (Watling), 31. Slovák (Southorn, Watling). Rozhodovali: Hronský, Smrek - Jedlička, Ordzovenský, vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 2000 divákov.

Michalovce: Vošvrda - Hammond, Štajnoch, Macejko, Osburn, Mihalik, Michalčin - Buc, Suja, Puliš - Paločko, Winquist, Kristo - Bezúch, Galamboš, Žitný - Chalupa, Bjalončík, Vašaš

Košice: Košarišťan - Southorn, Šedivý, Olsson, Ferenc, Deyl, Novota, Bartoš - Watling, Campbell, Leskinen - Bartánus, Chovan, Tybor - Rogoň, Slovák, Lamper - Havrila, Linet, Jokeľ

Lepší začiatok do zápasu mali hostia, ktorí išli do vedenia v 8. minúte po tom, ako nepokrytý Leskinen zblízka využil prihrávku Watlinga. Domáci vyrovnali v 18. minúte z podobnej situácie, keď Puliš prekonal Košarišťana - 1:1. Puliš v 29. minúte poslal domácich do vedenia, no Slovák o tri minúty vyrovnal. "Oceliari" sa krátko nato dostali k viacerým presilovkám, hrali aj v početnej výhode piatich proti trom, ale bez gólového vyznenia. O víťazstve domáceho tímu rozhodol v 55. minúte Macejko, na ktorého strelu nestihol Košarišťan zareagovať.