Main Content

Chelsea s ďalším sklamaním. Real Madrid nepripustil prekvapenie

štvrtok, 15. september 2022 08:32 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Futbalisti AC Miláno zvíťazili v E-skupine nad Dinamom Záhreb 3:1. Do vedenia ich na San Sire poslal Olivier Giroud, ktorý v 45. minúte premenil pokutový kop nariadený za faul na Rafaela Leaa.

Krátko po zmene strán zvýšil náskok úradujúceho talianskeho šampióna Alexis Saelemaekers, keď hlavou zužitkoval center Leaa. V 56. minúte znížil Mislav Oršič, ktorý pred týždňom rozhodol o nečakanom víťazstve Dinama nad londýnskou Chelsea. V 77. minúte však spečatil triumf AC Tommaso Pobega. V druhom stretnutí skupiny Chelsea len remizovala so Salzburgom 1:1.

Domáci Londýnčania mali veľkú prevahu, v prvom polčase ju nevyužili, no hneď po zmene strán ich poslal do vedenia Raheem Sterling. V 75. minúte však vyrovnal Noah Okafor a pokazil tak premiéru nového trénera domácich Grahama Pottera. Chelsea je s bodom na poslednom mieste tabuľky. Duel rozhodovali Slováci Ivan Kružliak na čiarach s Branislavom Hancom a Jánom Pozorom.

V F-skupine nastúpil Real Madrid proti Lipsku bez svojho kanoniera Karima Benzemu a na ihrisku to bolo cítiť. Domáci vo vyrovnanom súboji nevystrelil na bránku dlhých 70 minút a hostia ich mohli trikrát potrestať, no Christopherovi Nkunkuovi vždy chýbal kúsok ku gólu.

Real nakoniec duel zvládol, v 80. minúte skóroval Federico Valverde a v nadstavenom čase pridal poistku Marco Asencio. Šachtar Doneck remizoval so Celticom Glasgow 1:1. Ukrajinský tím prehrával na štadióne poľskej Legie Varšava od 10. minúty, keď si dal vlastný gól Anton Bondarenko. V 29. minúte vyrovnal Michajlo Mudryk. Real je so šiestimi bodmi na čele tabuľky pred štvorbodovým Šachtarom.