Main Content

Haifa siahala proti PSG na body. Juventus nezvládol dôležitý domáci zápas

štvrtok, 15. september 2022 08:30 | Autor: TASR

Juventus Turín
Juventus Turín | zdroj: TASR

Prekvapenie sa rodilo v H-skupine, kde domáca Maccabi Haifa po vyrovnanom priebehu udrela v 24. minúte a išla do vedenia nad Parížom Saint-Germain.

Po presnom centri z pravej strany sa presadil Tjaronn Chery. Hostia s kompletným útočným záprahom Lionel Messi, Kylian Mbappe a Neymar však potom zapli na vyššie obrátky a ešte pred prestávkou vyrovnali. Po Mbappeho zrazenom centri upratal loptu do siete Messi a v druhom polčase otočili skóre Mbappe a Neymar.

V druhom skupinovom zápase viedol Juventus doma nad Benficou už od 4. minúty po zásahu Arkadiusza Milika, ale hostia do polčasu vyrovnali penaltou Joaa Maria a po zmene strán im zariadil tri body David Neres.

Stretnutie A-skupiny medzi Rangers a Neapolom preložili z utorka o 24 hodín z dôvodu obmedzených policajných kapacít po úmrtí britskej kráľovnej Alžbety II. Na zápas nemali prístup fanúšikovia hostí a v záujme fair play sa ani priaznivci Rangers nedostanú na duel v Neapole. V úvode mohli ísť do vedenia oba tímy, no domáci Alfredo Morelos zblízka minul a Piotr Zielinski mieril taktiež tesne vedľa. Potom sa zaskveli obaja brankári a hlavne hosťujúci Alex Meret, ktorý chytil aj ďalšiu veľkú šancu Morelosa. Veľké veci sa diali po zmene strán. James Sands v 56. minúte dostal po faule na Giovanniho Simeoneho druhú žltú karte a hostia kopali jedenástku.

Tú nepremenil Zielinski, ale z dorážky sa presadil Matteo Politano. Zaúradoval však VAR a rozhodca nechal opakovať pokutový kop. Zielinski proti Allanovi McGregorovi neuspel ani druhýkrát. To však nebolo všetko, keďže v 67. minúte zahral rukou Borna Barišič a z tretej penalty už otvoril skóre Politano. Výhru hostí poistili v 85. minúte Giacomo Raspadori a v nadstavenom čase Tanguy Ndombele.