Main Content

Plzeň čelila Interu Miláno. Jirka dostal šancu, Tvrdoň nenastúpil

utorok, 13. september 2022 23:44 | Autor: TASR

Viktoria Plzeň
Viktoria Plzeň | zdroj: TASR

V Plzni otvoril skóre v 20. minúte Edin Džeko krížnou strelou k pravej žrdi po prihrávke Joaquina Correu.

V Plzni otvoril skóre v 20. minúte Edin Džeko krížnou strelou k pravej žrdi po prihrávke Joaquina Correu. Ten istý hráč mohol krátko pred polčasovou prestávkou pridať aj druhý zásah, no po rýchlom protiútoku ho tentoraz vychytal brankár Jindřich Staněk.

Inter mal veľkú šancu aj tesne po zmene strán, Alessandro Bastoni odcentroval z priameho kopu do šestnástky, kde hlavičkoval Robin Gosens, Staněk vyrazil loptu a dorážku Škriniara zblokoval Václav Jemelka na roh. Nádeje Plzenčanov na lepší výsledok podkopal Pavel Bucha, ktorý videl v 60. minúte červenú kartu za faul na Nicola Barellu.

Trest prišiel o jedenásť minút neskôr, keď Džeko potiahol od polovice ihriska ďalšiu rýchlo kontru, vyčkal na spoluhráčov a prihral nabiehajúcemu Dumfriesovi, ktorý prekonal domáceho brankára. Jeho náprotivok Andre Onana sa zapotil až v závere po hlavičke striedajúceho Fortunea Basseyho. Škriniar odohral v drese hostí celý zápas, krídelník Erik Jirka nastúpil za domácich v 71. minúte a brankár Marián Tvrdoň presedel duel na lavičke náhradníkov.

Milánčania si po úvodnej prehre s Bayernom 0:2 pripísali do tabuľky prvé tri body. Úradujúci český šampión si musí na bodový zápis počkať, v prvom kole prehral v Barcelone vysoko 1:5.