Main Content

Bayern Mníchov zvládol veľký šláger. Barcelona nevyužila prevahu a príležitosti

utorok, 13. september 2022 23:42 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Futbalisti Bayernu Mníchov triumfovali v utorňajšom šlágri C-skupiny Ligy majstrov nad FC Barcelona 2:0.

V drese hostí sa strelecky nepresadil poľský útočník Robert Lewandowski, ktorý prestúpil v lete do Barcelony práve z Mníchova. V rozpätí 51. a 54. minúty skórovali Lucas Hernandez a Leroy Sane.

Prvú vyloženú príležitosť si v Mníchove vypracovali Katalánci, Pedri sa zbavil obrancov a jeho strelu zvnútra šestnástky reflexívne vykopol nohou brankár Manuel Neuer. Lewandowského návrat vzbudzoval pozornosť a poľský kanonier ho mohol okoreniť gólom, najprv však po prihrávke z ľavej strany zblízka prekopol bránku a onedlho po ďalšom centri z ľavého krídla zneškodnil jeho hlavičku Neuer. Raphinha vystrelil spoza pokutového územia tesne vedľa, na opačnom konci nechýbalo veľa strele Marcela Sabitzera z hranice veľkého vápna.

Pred polčasovou prestávkou zblokoval Lewandowskému črtajúcu sa šancu Noussair Mazraoui a Katalánci sa márne dožadovali jedenástky po súboji Alphonsa Daviesa s Ousmanem Dembelem, rozhodca konzultoval situáciu aj so systémom VAR. Hneď po pauze pohrozil Raphinha ďalším zakončením, ktoré o kúsok minulo priestor troch žrdí. Hostia pykali za nevyžité možnosti, brankár Marc-André ter Stegen v 50. minúte ešte vyrazil tvrdú strelu Leona Goretzku, ale onedlho už kapituloval, a to hneď dvakrát v krátkom časovom slede.

Joshua Kimmich rozohral roh, lopta prepadla cez dvoch hráčov Barcelony vo výskoku a na bližšej žrdi sa hlavičkou presadil Hernandez. O tri minúty neskôr Jamal Musiala našiel nabiehajúceho Saneho, ten sa prešmykol pomedzi dvoch obrancov a popri Ter Stegenovi zasunul loptu do siete. Po vyše hodine hry mohli Barcelončania znížiť, Pedri si v šestnástke vymenil loptu a ocitol sa sám pred Neuerom, no trafil iba žrď. Bayern tak nazbieral šesť bodov, Barcelone zostali tri.