Main Content

Boris Valábik prehovoril: Slovákov pôsobiacich v KHL chápe

utorok, 13. september 2022 12:00 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Boris Valábik
Boris Valábik | zdroj: RTVS

Slovenská hokejová verejnosť je momentálne rozdelená na dva tábory. Jeden stojí za zväzom a podporuje hráčov pôsobiacich v KHL, druhý je výrazne proti a snaží sa dotlačiť SZĽH k zmene rozhodnutia. Postupne sa vyjadrujú aj osobnosti spomedzi hokejových kruhov.

Najnovšie pre televíziu Markíza prehovoril Boris Valábik. Podľa jeho slov chápe hráčov, ktorí v KHL pôsobia. V jeho očiach ide o rozhodnutie o uživení rodiny. „Pre mňa ide o rozhodnutie, že či a ako uživiť svoju rodinu. Tiež som odporca toho, čo robí Rusko, avšak ide o to, že do akej miery Slováci, ktorí tam budú pôsobiť v nadchádzajúcej sezóne, podporujú túto šialenú vojnu na Ukrajine,“ uviedol pre TVNOVINY.sk.

„Ak by som dostal ponuku z Ruska, určite ju riešim s rodinou a nepozerám sa na to, čo si o tom kto myslí. Hokejisti majú obmedzený čas na to, aby uživili rodinu a bojovali tvrdo na to, aby im prišla ponuka z druhej najlepšej ligy sveta,“ dodal ďalej.

Valábik sa vyjadril aj k rozhodnutiu SZĽH. Jeho postoj je neutrálny, rozhodnutie však chápe: „Nemyslím si, že zväz takto rozhodol preto, aby sme mali na šampionáte silný tím. Som si istý, že týchto chalanov by sme dokázali nahradiť. Neviem však, do akej miery by to bolo trestanie chalanov, ktorí si robia len svoju prácu.“