Main Content

Bayern Mníchov sa chystá na Barcelonu: Ako dôležitý bude Robert Lewandowski?

pondelok, 12. september 2022 23:40 | Autor: TASR

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Futbalový tréner Julian Nagelsmann mal na pondelkovom tréningu Bayernu Mníchov k dispozícii všetkých hráčov okrem zraneného Kingsleyho Comana. Jeho zverenci v utorok privítajú v Lige majstrov španielsku Barcelonu spolu so svojím bývalým spoluhráčom Robertom Lewandowským.

Bayern nie je v najlepšej forme. Po šiestich zápasoch v domácej súťaži má na konte dvanásť bodov a patrí mu tretie miesto, pričom v predchádzajúcich troch ligových stretnutiach remizoval. Pri chuti je naopak bývalý kanonier bavorského tímu, ktorý strelil šesť gólov v piatich zápasoch La Ligy a Viktorii Plzeň dal čistý hetrik v úvodnom zápase skupinovej fázy LM (5:1).

"Vieme, že nás čaká silný tím, ktorý je vo forme a všetci poznáme Lewyho z tréningov. Sme si vedomí jeho schopností, ale on tiež vie, že nie sme ľahký súper," uviedol kapitán úradujúceho nemeckého majstra Manuel Neuer pre DPA.

Jeho tím vyhral v prvom zápase C-skupiny nad Interom Miláno 2:0. V zostave talianskeho tímu hral do 71. minúty aj Slovák Milan Škriniar. V predchádzajúcich dueloch obmieňal Nagelsmann zostavu, no v utorok sa počíta s návratom Sadia Maneho, Leroya Saneho, Lucasa Hernandeza, Benjamina Pavarda a Marcela Sabitzera. Coman vynechá druhý duel po sebe pre zranenie stehna, naposledy sa predstavil proti Interu a v 74. minúte ho nahradil Serge Gnabry.