Main Content

Real Madrid odoláva útokom konkurentov. Biely Balet vyhral o triedu a ostáva na čele ligy

nedeľa, 11. september 2022 22:15 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Futbalisti majstrovského Realu Madrid si v nedeľnom zápase 5. kola španielskej La Ligy poradili na domácom trávniku s Mallorcou 4:1. Pripísali si piaty triumf v sezóne a s plným počtom 15 bodov vedú tabuľku. FC Barcelona na druhom mieste stráca dva body. V drese hostí odohral slovenský obranca Martin Valjent celý zápas a v závere dostal žltú kartu, brankár Dominik Greif chýbal na súpiske pre zranenie.

Hostia išli do vedenia v 35. minúte po zásahu Vedata Muriqiho. V nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnal Federico Valverde a o svojom triumfe rozhodol Real po zmene strán. V 73. minúte posunul Rodrygo loptu na Vinciusa Juniora a domáci útočník prekonal brankára Predraga Rajkoviča. Minútu pred koncom skóroval aj Rodrygo a skóre duelu uzavrel v nadstavenom čase Antonio Rüdiger.

V ďalšom zápase zvíťazilo Bilbao na ihrisku Elche 4:1 a posunulo sa v neúplnej tabuľke na štvrté miesto s 10 bodmi. Prvý triumf v ročníku si pripísali futbalisti Getafe, ktorí doma zdolali Real Sociedad San Sebastian 2:1. Hostia utrpeli druhú prehru v sezúone.

La Liga - 5. kolo:

 

FC Getafe - Real Sociedad San Sebastian 2:1 (1:0)

Góly: 45.+5 Unal, 48. Alena - 50. Mendez

 

FC Elche - Athletic Bilbao 1:4 (0:4)

Góly: 59. Ponce - 9. Mercau (vlastný), 14. Sancet, 22. Williams, 44. Berenguer

 

Real Madrid - RCD Mallorca 4:1 (1:1)

Góly: 45.+4 Valverde, 73. Vinicius Junior, 89. Rodrygo, 90.+4 Rüdiger - 35. Muriqi

/M. Valjent odohral celý zápas a dostal ŽK, D. Greif (obaja Mallorca) chýbal pre zranenie na súpiske/