Main Content

POTVRDENÉ: FC Barcelona môže minúť na výdavky na hráčov a personál 656 miliónov eur

piatok, 9. september 2022 19:26 | Autor: TASR

Joan Laporta
Joan Laporta | zdroj: TASR

Futbalová Barcelona predala časť svojich televíznych práv na nasledujúcich 25 rokov. Urobila tak za účelom navýšenia limitu výdavkov na túto sezónu, ktoré reguluje vedenie La Ligy.

Veľkoklub tak má k dispozícii 656 miliónov eur na hráčov a personál. V zime boli pritom Katalánci v mínusových číslach a pomohol im práve predaj štvrtiny televíznych práv a ďalších aktív. Vedenie súťaže rozhoduje o výdavkových stropoch na platy hráčov a realizačného tímu jednotlivých klubov na základe ich príjmov v porovnaní s výdavkami a plánovanými splátkami dlhov v horizonte nadchádzajúcej sezóny.

Barcelona investovala toto leto 160 miliónov do nákupu Roberta Lewandowského, Raphinhu a Julesa Koundeho. Tretina rozpočtu išla na zmenšenie miliardového dlhu, ktorý vznikol pre nákladné nákupy, vysoké platy a straty v dôsledku pandémie koronavírusu. Momentálne má klub druhý najvyšší limit v La Lige, pred ním je len Real Madrid (683 miliónov €). Výraznejšie zaostáva tretie Atletico Madrid s 341 miliónmi a najmenej prostriedkov majú k dispozícii Girona a Elche – 42 miliónov. Informácie priniesla AP.