Main Content

PRED SEZÓNOU: Fehérváry ako tajný tromf. Zabráni úpadku Capitals?

utorok, 6. september 2022 14:21 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti Washington Capitals
Hokejisti Washington Capitals | zdroj: TASR

V sérii predsezónnych článkov sa dostávame do druhej polovice. Pokračujeme tímami, ktoré sa vlani predstavili v play-off. V prvom kole vyraďovacích bojov vypadli hokejisti Washingtonu Capitals, preto si ich dnes predstavíme ako ďalších.

ROČNÍK 2021/2022:

Tím - Výhry - Prehry so ziskom bodu - Prehry - Skóre - Body

Washington Capitals - 44 - 12 - 26 - 275:245 - 100

Play-off

Florida Panthers 4:2 Washington Capitals (2:4, 5:1, 1:6, 3:2pp, 5:3, 4:3pp)

Vo vlaňajšom ročníku sa hra Washingtonu Capitals začala zhoršovať s pribúdajúcou dôležitosťou zápasov. Navyše, Ovečkinovci vychytali v prvom kole suverénne najofenzívnejší tím základnej časti, ktorému vzdorovali. Avšak, aj napriek účasti v prvom kole vyraďovacích bojov bola sezóna bilancovaná ako neúspešná. Caps majú stále najvyššie očakávania a tie tento rok neboli naplnené.

ODCHODY:

Vítek Vaněček - New Jersey Devils

Ilya Samsonov - Toronto Maple Leafs

Phoenix Copley - Los Angeles Kings

Justin Schultz - Seattle Kraken

Brian Pinho - New Jersey Devils

Michal Kempný - Seattle Kraken

Johan Larsson - Brynäs IF

Odchody sa dotkli najmä bránkoviska Caps. Prakticky celá brankárska trojica je na odchode. Strážcovia svätyne boli v play-off kritizovaný, no treba podotknúť, že podávali kvalitné výkony. Spomedzi hráčov bude najviac chýbať Justin Schultz, ktorého zlanáril Seattle Kraken.

PRÍCHODY:

Darcy Kuemper - Colorado Avalanche

Charlie Lindgren - St. Louis Blues

Erik Gustafsson - Chicago Blackhawks

Connor Brown - Ottawa Senators

Dylan Strome - Chicago Blackhawks

Henrik Borgström - Chicago Blackhawks

Gabriel Carlsson - Columbus Blue Jackets

Vedenie Capitals sa snažilo nájsť novú brankársku jednotku. To sa napokon aj podarilo a ziskom Darcyho Kuempera vyslalo jasný odkaz. Čo sa týka posíl do poľa, vo väčšine prípadov sa jedná o hráčov, ktorým by zmena prostredia mohla pomôcť. Tím na papieri vyzerá lepšie. Zaujal najmä Dylan Strome, ktorého prekvapujúco uvoľnilo Chicago. Žolíkom môže byť aj Connor Brown.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Darcy Kuemper - Charlie Lindgren

Obrana:

Martin Fehérváry - John Carlsson

Dmitri Orlov - Nick Jensen

Erik Gustafsson - Trevor Van Riemsdyk

Útok:

Alex Ovečkin - Evgeni Kuznetsov - Connor Brown

Anthony Mantha - Dylan Strome - T.J. Oshie

Marcus Johansson - Lars Eller - Conor Sheary

Connor McMichael - Garnett Hathaway - Nic Dowd

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry | zdroj: TASR

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Žiaľ, priaznivcov Washingtonu nepotešíme. Pri pohľade na súpisku si dovolíme tvrdiť, že ich čaká náročná sezóna. Navyše, zranení sú Nicklas Backström, Tom Wilson aj Carl Hagelin, čo nepridáva na pohode. Súpiska má svoju určitú kvalitu a skúsenosti, no chýba v nej mladá krv. S výnimkou Martina Fehérváryho, Connor McMichaela a Dylana Stromea sú všetci hráči na nej starší ako 27 rokov. Ani z bránkoviska nejde taká istota, hoci Kuemper vlani vychytal Coloradu Stanley Cup, treba podotknúť, Ne tento raz bude chytať za priemerné mužstvo, nie za hviezdami nabitou súpiskou. Náš tip na umiestnenie je až hrozivé 25. miesto. Caps čaká úpadok, ktorému nezabráni ani strelec Ovečkin.

SLOVÁCI:

Jediným Slovákom v organizácii je Martin Fehérváry. Výborne korčuľujúci obranca má potenciál na to, aby opäť zdvihol svoju produktivitu a stal sa pravým lídrom Washingtonu. Očakávame, že od samotného štartu ročníka vytvorí elitný obranný pár s Johnom Carlssonom a počas celej sezóny sa na neho červení budú spoliehať.