Main Content

Jendrišek: "Táto sezóna sa mi vydarila, moje myšlienky smerujú k MS"

pondelok, 10. máj 2010 17:15 | Autor: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Erik Jendrišek pôsobiaci v 1. FC Kaiserslautern sa rozlúčil s ligovou sezónou gólom do siete Augsburgu.

V nedeľňajšom zápase záverečného 34. kola II. nemeckej bundesligy sa 23-ročný útočník postaral o remízu 1:1 svojím pätnástym presným zásahom v ročníku. Jendrišek skončil v poradí kanonierov druhej najvyššej nemeckej súťaže na treťom mieste spolu s Christopherom Nöthem a Mahirom Saglikom. Viac ako oni nastrieľali len Marius Ebbers zo St. Pauli (20 gólov) a Michael Thurk pôsobiaci v Augsburgu (najlepší kanonier s 23 presnými zásahmi).

"Adam Nemec mi pekne odtiahol súperovho hráča, prepustil mi loptu a pre mňa už nebol problém ľavačkou skórovať," opísal svoj gól Erik Jendrišek v rozhovore pre agentúru SITA. Kaiserslautern síce v záverečných troch kolách ani raz nezvíťazil (dve remízy, jedna prehra, pozn.), jeho hráčom to však nepokazilo radosť z celkového prvého miesta v II. bundeslige a postupu medzi nemeckú elitu. "Podarilo sa nám vybojovať postup do najvyššej nemeckej súťaže. Skončili sme prví, takže sme dostali trofej pre víťaza II. bundesligy, čo bolo naším cieľom. Mne osobne sa tiež pomerne darilo. Strelil som 15 gólov, čaká ma pôsobenie v Schalke a potom reprezentačné povinnosti. Táto sezóna sa mi veľmi vydarila," zhodnotil rodák z Trstenej. Toho čaká od nasledujúcej sezóny nová výzva v podobe angažmánu v tíme nemeckého vicemajstra Schalke 04 Gelsenkirchen.

"Čerti z Betzenbergu" oslávili svoj návrat do najvyššej súťaže po štyroch rokoch tak, ako sa patrí. "V nedeľu po zápase sme absolvovali v Kaiserslauterne oslavy postupu. Išli sme s mužstvom krížom cez mesto v autobusoch. Bolo to nádherné, niečo, čo som ešte nikdy v živote nezažil. V pondelok už cestujem domov na Slovensko. Určite mám v pláne trochu si oddýchnuť, pobudnúť s rodinou a priateľmi, ale neviem, koľko toho stihnem. Reprezentačný zraz sa blíži a potomveľmi  nás už čakajú majstrovstvá sveta. Myšlienky mi už ubiehajú smerom k reprezentácii. Už sa naozaj veľmi teším na chalanov, atmosféru. Verím, že ma tréner Weiss nominuje a zahrám si v Juhoafrickej republike," dodal na záver Erik Jendrišek.

Zraz slovenskej reprezentácie je naplánovaný na utorok 18. mája v Piešťanoch. Hlavný kouč SR Vladimír Weiss st. musí do polnoci 11. mája poslať Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) širšiu maximálne 30-člennú nomináciu pre MS 2010. Z nej do 1. júna vyberie 23-členný káder, ktorý sa predstaví na svetovom šampionáte v JAR. V základnej F-skupine sa Slováci postupne stretnú s Novozélanďanmi, Paraguajčanmi a aktuálnymi majstrami sveta Talianmi.