Main Content

VIDEO: Ružomberok vo fantastickom zápase porazil Trnavu. Padlo 5 gólov a hralo sa do poslednej sekundy

pondelok, 5. september 2022 08:55 | Autor: TASR

RK - TT
RK - TT | zdroj: TV Markíza

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v nedeľňajšom zápase 9. kola Fortuna ligy nad FC Spartak Trnava 3:2. Pre domácich to je tretie víťazstvo v sezóne a poskočili na 5. miesto tabuľky, Trnava zaznamenala druhú prehru a klesla na tretie miesto.

Ružomberčania triumfovali vďaka skvelej efektivite a priblížili sa Spartaku na dva body. Už v 55. sekunde poslal Ružomberok do vedenia Štefan Gerec.

 

Zdroj: https://tvnoviny.sk/fortuna-liga/clanok/268044-futbal-fl-mfk-ruzomberok-fc-spartak-trnava-3-2-v-9-kole?campaignsrc=tn_clipboard

 

Trnava z veľkého tlaku v 24. minúte vyrovnala zásahom Martina Bukatu. Liptáci sa však ešte v závere polčasu dvakrát presadili, po góloch Mária Mrvu a Martina Regáliho odskočili na 3:1. V 54. minúte duel ešte zdramatizoval Martin Mikovič. V závere mal Spartak ešte niekoľko príležitostí na vyrovnanie, no hrdinom duelu bol domáci brankár Ivan Krajčírik.

9. kolo:

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 3:2 (3:1)

Góly: 1. Gerec, 40. Mrva, 45. Regáli - 24. Bukata, 56. Mikovič. ŽK: J. Maslo, T. Bobček - Ristovski. Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Bednár, 1671 divákov.

Ružomberok: Krajčírik - Fabiš (17. Tučný), Mrva, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák - Gerec, Luterán (86. Malý), Halabrín (59. Chrien), Regáli - Kelemen (59. T. Bobček)

Trnava: Takáč - Koštrna Štetina, Čurma (77. Azevedo) - Savvidis - Daniel (66. Daniel), Procházka (58. Štefánik), Bukata, Mikovič - Paur (77. Boateng), Ristovski

Hlasy trénerov:

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, keď Gerec otvoril skóre. V prvom polčase sme vychádzali z jedného a v druhom zase z iného systému. Tým sme chceli zaskočiť súpera. Trnava však veľmi dobre kombinovala, vedela si otvoriť naše krajné vertikály a zaslúžene vyrovnala na 1:1. Ďalej sme boli veľmi efektívni, keď chalani potrestali každú chybu hostí. Získali sme vedenie 3:1. Vstup do druhej polky bol fajn, zmenilo sme rozostavenie na 4–2–3–1. Lenže potom sme mali problém udržať loptu v útoku, a tým sme sa dostávali pod tlak. S blížiacom sa koncom zápasu tam bol jeden chlap, ktorý si proste povedal, že Spartak nedá tretí gól. Postavil sa zoči–voči strelcom a zatiahol to. Veľmi sme potrebovali toto víťazstvo, no musím uznať, že sme boli veľmi šťastní."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Ružomberku sme darovali víťazstvo, robili sme obrovské chyby. Nezvykne sa nám stávať, že dostaneme tri góly za zápas a teraz sme ich inkasovali za polčas. Na druhej strane, v ofenzíve to bol asi náš najlepší výkon v tejto sezóne. Mužstvo si vytvorilo veľké množstvo šancí, len sme ich nedokázali premeniť. Aj po polčase, za stavu 1:3, sme verili, že dokážeme uhrať nejaké body. Vzhľadom na priebeh stretnutia by bol málo aj bod. Tých šancí bolo toľko, že sme mali vyhrať."