Main Content

VIDEO: Bayern opäť stratil body. Ligu vedie Freiburg. Duda hral za Kolín

nedeľa, 4. september 2022 08:41 | Autor: TASR

Union vs Bayern
Union vs Bayern | zdroj: YouTube

Futbalisti Unionu Berlín remizovali v sobotnom stretnutí 5. kola najvyššej nemeckej súťaže s majstrovským Bayernom Mníchov 1:1. Oba tímy majú na konte jedenásť bodov, Bayern figuruje na tretej priečke zásluhou lepšieho skóre. Na čelo tabuľky sa vyšvihol SC Freiburg víťazstvom na pôde Bayeru Leverkusen 3:2, vedie o skóre pred Borussiou Dortmund a o bod pred duom Bayern, Union.

Berlínčania sa ujali vedenia v 12. minúte, keď sa presadil Sheraldo Becker, už o tri minúty neskôr však vyrovnal Joshua Kimmich. Pre obhajcu titulu je to druhá remíza 1:1 za sebou, predtým hral takýmto výsledkom s Borussiou Mönchengladbach, ktorá sa môže na dvojicu bodovo dotiahnuť v prípade nedeľného triumfu nad Mainzom.

Freiburg sa stal novým lídrom tabuľky po treťom víťazstve za sebou. Postarali sa oň Matthias Ginter, Michael Gregoritsch a Ricu Doan. Dvanásť bodov má na konte aj Dortmund, ktorý zdolal v piatok Hoffenheim 1:0.

Kolínsky 1. FC v zostave s Ondrejom Dudom uspel na pôde VfL Wolfsburg 4:2. Slovenský stredopoliar hral do 65. minúty a videl žltú kartu. Eintracht Frankfurt deklasoval RB Lipsko 4:0 a dosiahol druhé víťazstvo za sebou, štyri góly nastrieľal aj v predchádzajúcom vystúpení v Brémach, kde uspel 4:3.