Main Content

Dunajská Streda sa vytrápila so Zemplínom. Body ale ostali na Žitnom ostrove

nedeľa, 4. september 2022 08:41 | Autor: TASR

DAC
DAC | zdroj: TASR

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zdolali v sobotnom stretnutí 9. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce 1:0. O víťazstve domácich rozhodol v 83. minúte čiernohorský útočník Nikola Krstovič.

Dunajská Streda sa dočkala triumfu po troch zápasoch, v ktorých dvakrát prehrala a raz remizovala. Michalovce čakajú na úspech tretí duel, počas tejto minisérie takisto dvakrát prehrali a raz remizovali.

Fortuna liga - 9. kolo:

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 83. Krstovič. ŽK: Krstovič, Szánthó - Jánošík, Jeřábek, Vaško. Rozhodovali: Gemzický - Zemko, Kuba, 4383 divákov

D. Streda: Petráš - Pinto (58. Blackman), Brunetti, Muhamedbegovič, Andzouana (74. Ciganiks) - Veselovský, Kalmár (58. Nebyla), Káčer - Szánthó, Krstovič (87. Dimun), Ramadan (74. Nicolaescu)

Michalovce: Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Garcia - Kanu (73. Šimamura), Vaško, Slebodník (58. Peňa, 73. Petrik) - Marcin, Adler, Jánošík (88. Žofčák)

hlasy po zápase:

Adrian Guľa, tréner D. Stredy: "Gratulujem mužstvu k víťazstvu a ďakujem fanúšikom, že stáli pri nás, aj keď to bol výkon na strednej úrovni. Mužstvo sa učí takéto zápasy vyhrávať. Z môjho pohľadu je to cenné víťazstvo. Súper bol dobre pripravený. Víťazstvo je pre mňa o to cennejšie, lebo môj otec dnes slávil 75. narodeniny, bol na štadióne a chlapci mu dali pekné víťazstvo. Bojovali sme, podarilo sa nám streliť gól. Ešte raz ďakujeme fanúšikom, ideme ďalej."

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: "Prišli sme dobre pripravení, domácim sme znepríjemnili zápas, mali sme odchádzať minimálne s bodom. Sporné situácie nechcem komentovať, najprv si ich musím pozrieť. Boli sme kompaktní, rýchli, vypracovali sme si gólové šance a mali sme ich premeniť. Rád by som poslal niektorých pánov, aby sa pozreli na chlapcov v kabíne, akí sú sklamaní. Domácim samozrejme gratulujem k víťazstvu. Pre mňa bolo cenné, že sme hrali vyrovnane s mužstvom, ktoré patrí k špici ligy. Výkon potešil, ale malo to byť s lepším efektom. Dal by som ešte otázku, kedy sa bude používať VAR na každom zápase? Mal by byť všade, na každom zápase."