Main Content

Slovan sa vytrápil u nováčika. Banská Bystrica napokon nebodovala. Čo na to tréneri?

nedeľa, 4. september 2022 08:40 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

V 9. kole futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava vyhral v Banskej Bystrici nad Duklou 1:0. O triumfe hostí rozhodol v druhom polčase po krátkom pobyte na ihrisku Tigran Barseghjan. Úradujúci majster si upevnil vedúcu pozíciu v tabuľke, nazbieral 22 bodov.

V prvom polčase mali viac loptu na kopačkách hostia, ale väčšie šance si vypracovali domáci futbalisti. Faško vystrelil do brvna a Rymarenko hlavičkoval tiež do žrde. Majster mal príležitosti po centroch, ale najmä Šaponjič tesne míňal bránku Hrušku.

V druhom polčase po ďalších nevyužitých dobrých možnostiach Dukly otvoril skóre Slovan striedajúcim Barseghjanom, ktorý využil "závar" v malom vápne a vyrazenú loptu poslal nekompromisne z päťky do bránky. Banskobystričania v závere už nedokázali vyrovnať, hostia si vedenie postrážili.

Fortuna liga - 9. kolo:

MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 65. Barseghjan. ŽK: Polievka, Rymarenko - Kucka, De Marco. Rozhodovali: Glova - Košecký, Vass, 5350 divákov.

B. Bystrica: Hruška - Slávik, Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský - Richtárech (77. Franko), B. Ľupták - Hanes (77. Kupčík), Faško, Rymarenko - Polievka

Slovan: Trnovský (36. Chovan) - Pauschek, Križan, Voet, De Marco - D. Hrnčár (59. Barseghjan), Kucka (89. Mustafič), Kankava, Green – Šaponjič (89. Ramirez), Čavrič (59. Zmrhal)

hlasy po zápase:

Michal Ščasný, tréner B. Bystrice: "V prvom rade gratulujem trénerovi Weissovi a Slovanu k víťazstvu. My sme sa snažili dnes bodovať. Keďže prišlo k nám najlepšie mužstvo na Slovensku, tak motivácia bola sama o sebe väčšia. Na začiatku sme boli aktívni smerom dopredu, chceli sme si dávať aj pozor v defenzíve, keďže Slovan má abnormálnu kvalitu. Snažili sme sa, nejaké šance sme mali, no tie si vytvoril aj Slovan. My máme nula bodov, súper tri body, takže nič sa nedá robiť, treba robiť ďalej. Teraz nás čakajú zápasy pravdy, ktoré treba zvládnuť. Slovanu prajem, aby sa mu darilo v pohárovej Európe."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Som rád, že sme vyhrali. Vedeli sme, že Banská Bystrica bude hrať dobre, bude bojovať a snažiť sa nás poraziť, čo je úplne normálne. Opakujem stýkrát, že motivácia u súpera v zápase proti nám je navyše. My stále musíme, musíme, musíme. Vyhrali sme, som spokojný, ale niektoré výkony neboli dobré. Je rozdiel medzi hráčmi, ktorí hrávajú stabilne a sú v základe, oproti tým, čo prednedávnom prišli alebo bojujú o svoje miesto. Z tohto pohľadu sú tri body cenné. Musím vyzdvihnúť aj dobrý výkon Banskej Bystrice, má zopár šikovných futbalistov. Možno by si dnes aj bod zaslúžila. Ak však nepremeníme také šance, aké sme mali, a sami vytvárame šance Dukle po hrubých individuálnych chybách, tak potom je to ťažšie, ale máme tri body, takže dobre, ideme domov a pripravujeme sa na štvrtok."