Main Content

Podľa Tuchela Chelsea nedokáže vyhrávať vonku a nie je náročné ju poraziť. Hanba to však nie je

streda, 31. august 2022 12:44 | Autor: TASR

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Viac ako deväť rokov si museli futbalisti Southamptonu počkať, kým sa im podarí na domácom ihrisku zdolať Chelsea. V utorok zvíťazili v zápase 5. kola Premier League nad Londýnčanmi 2:1 a pripravili im druhú prehru v sezóne. Všetky góly padli ešte pred prestávkou.

Zverenci Thomasa Tuchela vyšli prvýkrát bodovo naprázdno na pôde Leedsu, nestačili naň 0:3. Kormidelník spozoroval medzi prehrami spojitosť a vyhlásil, že hráčom chýba odolnosť, ktorú potrebujú na výhry vonku. "Momentálne nie sme dosť húževnatí na to, aby sme vyhrali zápasy na ihrisku súpera. Je to podobné ako v Leedsi. Mysleli sme si, že stačí dosť rýchlo streliť gól," uviedol tréner podľa DPA. V utorok jeho tím skóroval v 23. minúte zásluhou Raheema Sterlinga. Ten si najprv poradil s dobre sa vracajúcim Romainom Perraudom, následne ho zmiatol falošnou strelou z hranice malého vápna a vzápätí prekonal Gavina Bazunua. Útočník vsietil tretí gól v druhom dueli po sebe, no domáci následne otočili zápas v rozmedzí necelých 20 minút.

"Leeds nás vyviedol z rovnováhy dvoma gólmi v priebehu štyroch minút. Nedokázali sme odpovedať. Dnes sme skórovali, vyzeralo to fajn a následne prišla opäť štandardka a nedbalé bránenie. Potom sme stratili tempo," zhodnotil Tuchel prvú prehru so Southamptonom od decembra 2019. Domáci vyrovnali po piatich minútach pri rohovom kope – Romeo Lavia si spracoval na šestnátke odkop Cesara Azpilicuetu a Edouarda Mendyho prekonal prudkou strelou k pravej žrdi. Pri víťaznom góle bola kľúčová nahrávka na voľného Perrauda, ktorý našiel v šestnástke Adama Armstronga a ten už nezaváhal. Mendyho ešte nahradil na bránkovej čiare Thiago Silva, keď pri rohovom kope zabránil Mohammedovi Salisuovi zvýšiť na 3:1.

"Musíme zmeniť prístup. Súperi nie sú silnejší, my sa musíme len vzchopiť. To je naša hlavná úloha. Bežne o tom nerád hovorím, nemám to ako dokázať. Ale je to tak. Oba góly boli lacné a to sa nemôže stávať. Nie je hanba prehrať v Southamptone. Dokážeme to prijať, ale je príliš jednoduché nás vykoľajiť a zdolať," uzavrel nemecký tréner.

Southampton má rovnakú zápasovú bilanciu ako Chelsea, v tabuľke je však o priečku vyššie (7.) vďaka lepšiemu skóre. V utorkovom dueli na nejaký čas prišiel o strelca prvého gólu, ktorý striedal pre zranenie po hodine hry. "Dnešná atmosféra bola senzačná. Vďaka nej sme zvládli záverečnú štvrťhodinu, keď sme boli miestami pod tlakom. Dnes bolo dobré všetko okrem zranenia Laviu. Dúfam, že sa čoskoro vráti," povedal k víťazstvu tréner domácich Ralph Hasenhüttl.