Main Content

Slukovi odchod do Česka prospel. Hneď sa mu podarilo skórovať

streda, 31. august 2022 09:15 | Autor: TASR

Matej Trusa a Branislav Sluka
Matej Trusa a Branislav Sluka | zdroj: TASR

Slovenský futbalista Branislav Sluka strelil hneď vo svojom prvom vystúpení v drese Českých Budějovíc víťazný gól. V utorkovom stretnutí 6. kola najvyššej českej súťaže rozhodol presným zásahom v 84. minúte o triumfe Dynama na ihrisku Bohemiansu Praha 2:1.

Sluka je v juhočeskom klube na hosťovaní z MŠK Žilina, jeho presun zverejnili kluby iba v pondelok. Hneď pri debute v juhočeskom tíme nastúpil v základnej zostave, v 84. min sa dostal za obranu súpera a poslal loptu do siete. Dynamo si v šiestom stretnutí sezóny pripísalo druhé víťazstvo.

Sparta Praha nevyužila možnosť dostať sa na čelo tabuľky, keď remizovala v Jablonci 1:1. Domáci pritom dohrávali zápas iba s deviatimi hráčmi. V 55. minúte dostal druhú žltú a teda červenú kartu slovenský stredopoliar Jakub Považanec, v nadstavenom čase inkasoval ČK aj jeho spoluhráč Jan Krob. V bránke hostí odchytal celý zápas Slovák Dominik Holec.

Lukáš Haraslín pre zranenie nefiguroval na súpiske Sparty. "Rudým" patrí v tabuľke druhé miesto so stratou jedného bodu na vedúcu Slaviu, mestský rival má však zápas k dobru. Jablonec si pripísal štvrtú remízu, v tejto sezóne ešte nevyhral a figuruje na 14. priečke.