Main Content

POTVRDENÉ: Salihamidžič pokračuje ako športový riaditeľ Bayernu do roku 2026

utorok, 30. august 2022 16:23 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Dozorná rada futbalového Bayernu Mníchov v pondelok predĺžila zmluvu športovému riaditeľovi Hasanovi Salihamidžičovi o ďalšie tri roky. Informovala agentúra DPA.

"Počas piatich rokov vo vedení Bayernu odviedol vynikajúcu prácu. Predstavuje DNA klubu, kontinuitu a tituly. Náš tím teší fanúšikov atraktívnym futbalom," uviedol prezident Bayernu Herbert Hainer. Štyridsaťpäťročný bývalý hráč "Bavorov", ktorý získal počas aktívnej činnosti s klubom titul v Lige majstrov a pridal aj šesť triumfov v nemeckej Bundeslige, zostane v klube do roku 2026.

"Milujem Bayern Mníchov, ktorý je môj domov. Cieľom nás všetkých z predstavenstva je poskytnúť našim členom a fanúšikom tím, ktorý bude každú sezónu konkurencieschopný a úspešný na domácej aj medzinárodnej úrovni. Budem aj naďalej robiť všetko preto, aby som to dosiahol. Sme na dobrej ceste," povedal pre oficiálnu klubovú stránku Salihamidžič. Bosniaka vymenovali za športového riaditeľa v roku 2017 a od júla 2020 je členom dozornej rady.

V minulosti ho kritizovali za prestupové aktivity Bayernu, ale toto leto priviedol posilu z Liverpoolu Sadia Maneho a holandského obrancu Matthijsa de Ligta.