Main Content

PRED SEZÓNOU: Islanders sklamali v sezóne, ale aj v lete. Čaká ich úpadok?

pondelok, 29. august 2022 09:27 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti New York Islanders
Hokejisti New York Islanders | zdroj: TASR

V novej sérii článkov si predstavíme všetkých 32 tímov kanadsko-americkej NHL pred novou sezónou. Pôjdeme pekne zo samotného dna celej profiligy. Na 20. mieste sa v uplynulom ročníku umiestnil New York Islanders, preto si ho dnes priblížime ako ďalší.

ROČNÍK 2021/2022:

Tím - Výhry - Prehry so ziskom bodu - Prehry - Skóre - Body

New York Islanders - 37 - 10 - 35 - 231:237 - 85

Štart uplynulého ročníka bol pre Ostrovanov náročný. Všetci si veľmi dobre pamätáme tú úvodnú šnúru stretnutí na klziskách súperov, ktorá prakticky rozhodla o tom, že Isles v tejto sezóne môžu na play-off zabudnúť. Jednoducho nechytili štart a potom sa už len márne pokúšali zaplátať dieru, ktorá medzi nimi a tímami na pozíciách zaručujúcich play-off vznikla. Tento beh však bol neúspešný.

ODCHODY:

Michael Dal Colle - ???

Austin Czarnik - Detroit Red Wings

Zdeno Chára - ???

Mitchell Vande Sompell - Colorado Eagles

Odchodov nie je veľa. Najviac vyčnieva asi meno slovenského obrancu Zdena Cháru, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí profesionálnu kariéru. Okrem neho káder Ostrovanov opustila len trojica Dal Colle, Czarnik a Vande Sompell, teda hráči, ktorí boli skôr na farme ako v prvom tíme.

PRÍCHODY:

Ruslan Iskhakov - Adler Mannheim

Alexander Romanov - Montreal Canadiens

Denis Cholowski - Seattle Kraken

Hudson Fasching - Arizona Coyotes

Ani príchodov nie je veľa. Hoci sa otvorene hovorilo, že Ostrovanov by malo posilniť veľké meno, napokon sa tak nestalo. GM Lou Lamoriello údajne krúžil okolo Kadriho aj Gaudreaua, ale s ani jedným sa mu nepodarilo dohodnúť na zmluve. Najväčšou posilou tak ostáva obranca Alexander Romanov. 

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Ilya Sorokin - Semyon Varlamov

Obrana:

Adam Pelech - Ryan Pulock

Alexander Romanov - Noah Dobson

Robin Salo - Scott Mayfield

Útok:

Anthony Beauvillier - Matt Barzal - Anders Lee

Josh Bailey - Brock Nelson - Kyle Palmieri

Zach Parise - Jean-Gabriel Pageau - Oliver Wahlström

Matt Martin - Casey Cizikas - Kieffer Bellows

Matthew Barzal
Matthew Barzal | zdroj: TASR

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Ostrovanov ani tento rok nevidíme na pozíciách zaručujúcich play-off. Dôvod je prostý. Na papieri je tím prakticky rovnaký ako vlani, avšak ešte menej skúsenejší. V defenzíve chýbajú Zdeno Chára aj Andy Greene a to sa môže odraziť. V útoku nájdeme viacero starších hráčov, avšak nevidíme oproti vlaňajšku žiadny posun. Tento rok to opäť na účasť vo vyraďovacích bojoch nevidíme. Náš tip na umiestnenie je 24. miesto.

SLOVÁCI:

Jediným Slovákom v organizácii je Richard Pánik. Skúsený martinský rodák bude bojovať o miesto v zostave, avšak neočakáva sa, že odštartuje základnú časť v prvom tíme. V prípade zranení alebo výpadku formy však môžeme slovenského útočníka v najlepšej hokejovej lige sveta opäť uvidieť aspoň na pár zápasov. My však budeme optimisti. Veríme, že ročník odštartuje dobre a keď dostane v prvom tíme príležitosť, chopí sa jej a stane sa stabilným členom základnej zostavy.