Main Content

Slavia Praha dominovala v Brne. K štvorgólovému triumfu prispel aj Schranz

pondelok, 29. august 2022 08:44 | Autor: TASR

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha | zdroj: TASR

Futbalisti Slavie Praha zvíťazili v nedeľnom zápase 5. kola najvyššej českej súťaže na ihrisku Brna 4:0. Za hostí hral od 62. minúty slovenský reprezentant Ivan Schranz, ktorý bol pri záverečnom góle.

Slavia sa ujala vedenia v 19. minúte po presnom zásahu Stanislava Tecla a do polčasu zvýšila na 3:0. Po necelej hodine hry sa dostala do početnej nevýhody, keď Aiham Ousou obdržal červenú kartu. Na jej vedení to však nič nezmenilo, naopak v 75. minúte upravil na konečných 4:0 Christ Tiehi po prihrávke Schranza.

Aj v ďalšom zápase sa tešili z triumfu hostia - Slovan Liberec zdolal Slovácko 2:1. V stretnutí sa predstavil aj Slovák Patrik Šimko, ktorý odohral za domácich celý duel a dostal žltú kartu. FC Hradec Králové si poradil so Sigmou Olomouc 1:0. Za hostí nastúpil v základe ďalší slovenský futbalista Juraj Chvátal. Aj v týchto dueloch sa vylučovalo, v prevahe však zostali víťazné tímy.

Česká liga - 5. kolo:

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:4 (0:3)

Góly: 19. Tecl, 28. Douděra, 36. Texl (vl.), 75. Tiehi, ČK: 58. Ousou (Slavia)

/R. Matejov bol na lavičke náhradníkov - I. Schranz (Slavia) hral od 62. minúty a prihral na gól, J. Hromada hral do 78. minúty/